Loptica organizirala “1000 koraka kroz 1000 ulica”

U sklopu Županijskih dana, koji se održavaju od 6. travnja do 5. svibnja, na Narodnom trgu održana je manifestacija “1000 koraka kroz 1000 ulica” – orijentacijsko kretanje za djecu predškolskog uzrasta ulicama Poluotoka.

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Tim za zdravlje Zadarske županije i Dječja sportska škola Loptica uključili su 50-ak sudionika u zanimljivu i edukativnu akciju. Osim natjecateljskog dijela, sudionici su na kontrolnim točkama morali skupiti naračaste zastave i kartice na kojima su navedene zanimljivosti vezane za zadarske kulturne znamenitosti, poput Kneževe palače i crkve sv. Marije.

– Usprkos kiši, odazvao se velik broj djece i roditelja. Prema prijavama, trebalo je biti oko 180 sudionika. Cilj je bio kretati se, jer je neaktivnost jedan od najvećih problema današnjice. Posebno smo ponosni jer u akciji sudjeluju i roditelji, pa čak i oni s djecom u kolicima, rekli su nam vlasnici Loptice bračni par Ana i Marinko Mičić.

Ujedno su najavili proslavu 10. godišnjice Škole za sportsku rekreaciju. Dana 11. svibnja organizirat će deset sportova za deset godina postojanja, a Šime Strikoman tog će dana u podne napraviti još jednu milenijsku fotografiju s članovima Loptice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...