Majka bombaša iz Bostona: FBI je pratio mog sina dvije godine, sve su znali o njemu. Optužbe su montirane!

“MOJI sinovi su nevini, a optužbe protiv njih su montirane”, rekla je majka Džohara i Tamerlana Carnajeva koji se terete za teroristički napad na bostonski maraton. Zubeidat Carnajeva u razgovoru za jednu rusku televizijsku kuću rekla je kako je njen sin Tamerlan bio najmanje tri godine pod nadzorom američkog Federalnog istražnog biroa (FBI). Podsjetimo kako je Tamerlan ubijen jučer nakon sukoba s policijom dok je Džohar uhićen nakon jednodnevne potjere i pucnjave.

“Amerikanci su točno znali što moj sin radi i koje točno internet stranice posjećuje. Sve su znali”, rekla je Carnajeva koja se javila iz ruske Mahačkale. Razgovor s njom objavljen je na engleskom jeziku. Carnajeva je više puta naglasila da je sasvim sigurna da su optužbe montirane.

“Nije bio praćen”, prva je službena američka reakcija na navode majke, no FBI je jučer objavio kako je jedan od braće bio ispitan i to još 2011. godine na zahtjev jedne strane vlade. FBI nije htio otkriti koja je to vlada od njih zatražila. Isto tako naglasili su kako tada nisu otkrili “terorističku aktivnost” te da je slučaj tada bio zatvoren.

Navodno su strane vlade upozorile na Tamerlana još 2011. godine koji je označen kao pristalica “radikalnog islama”.

Podsjetimo kako je danas u Bostonu nastupila euforija nakon uhićenja drugog osumnjičenika za napad na Bostonski maraton u kojemu je poginulo troje, a ranjeno preko 170 ljudi. 19-godišnjak Džohar Carnajev uhićen je na brodu u koji se sakrio, u dvorištu, u gradiću Watertown u blizini Bostona, a ranjen je nakon policijske potjere i pucnjave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...