Milanović: “Očekivali smo bolji rezultat”; Karamarko: “Izašli smo iz ponora”; Tomašić: “Narod je premijeru pokazao što misli”

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko u prostorije središnjice stigao je oko 21 sat I liftom se uputio u dio zgrade gdje je sa najbližim suradnicima skupljao i analizirao izborne rezultate. Karamarko se jedini od stranačkih dužnosnika sve do 23 sata nije spuštao na prvi kat središnjice gdje su u dvije velike prostorije članovi stranke, pomiješani s novinarima, fotoreporterima i snimateljima, čekali izborne rezultate.

Dvoranama su dominirala dva švedska stola a na njima domaće delicije – pršut, kulen, zdenkin sir i šunka. Središnjicu su ispunili trenutni stranački favoriti predsjednika Karamarka poput glavnog tajnika stranke Milijana Brkića, člana izbornog stožera Andreja Rore, kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Margarete Mađerić, bivšeg ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića I člana predsjedništva stranke Željka Reinera.

No, bilo je tu i dosta bivših ministara i saborskih zastupnika te miljenika Jadranke Kosor poput Đure Popijača, Borisa Kunsta, Marine Dalić i Martine Banić. Nije manjkalo ni ‘barakaša’ i prvoboraca HDZ-a poput Đure Perice, Vice Vukojevića i Milana Kovača. Bilo je tu I potpuno zaboravljenih strankinih aktivista poput Dinka Čuture, Frane Matušića I Srećka Šestana.

Atmosferu u HDZ-ovu stožeru podigla je pojava tamburaša koji su banuli na scenu čim je postalo jasno da je HDZ porazio SDP a dvoranu proparali prvi aplauzi I skandiranja.

Tamburaši su nastup počeli neslužbenom himnom HDZ-ovih proslava I sesija – ‘Kroacijo iz duše te ljubim’. Nastavili su, uz pratnju Đure Perice, slavonskim hitovima, pa se opet vratili dalmatinskim taktovima. Pobjedničku atmosferu narušavali su tek prigovori dijela slavljenika na račun HRT-ove izborne emisije i standardnih lapsusa Mislava Bage u programu Nove TV. “I za ovo plaćamo pretplatu”, komentirali su HDZ-ovci program HTV-a nezadovoljni tretmanom, dok je Bagu jedan od Zajedničara nazvao glupanom kada je Ivanu Maletić prekrstio u Ivanku Malatić.

 

Karamarko: Izašli smo iz jednog ponora i danas smo pobjednici

Tomislav Karamarko je u središtu HDZ-a iza ponoć izjavio:

– Dobra večer dragi prijatelji, sve vas najsrdačnije pozdravljam. Mi smo dragi prijatelji pobijedili na ovim izborima – rekao je Karamarko na početku govora, prenosi 24 sata.

– Evo ankete na 745 tisuća ljudi, dobar uzorak. Ja se nadam i vjerujem da smo zadovoljni, da su zadovoljni svi naši članovi i oni koji su se trudili da ostvarimo pobjedu. Zahvaljujem Mladeži, našim ženama – rekao je Karamarko.

– Hvala onima koji su svojom ljubavi prema stranci dokazali da još uvijek živi i da jača. Budite uvjereni da je ovo samo prvi korak. Izašli smo iz jednog ponora i danas smo dragi prijatelji pobjednici. Rekli smo prijatelji da HDZ moramo mijenjati, tražili smo razloge zašto gubimo. lopovluk i krivacija van, a poštenje i domoljublje natrag u HDZ. Mi smo svoju katarzu prošli i sad čekamo da to drugi naprave.

– Čestitam svima koji su postali europlarlamentarci. I našim kolegama iz SDP-a i Laburistima. Mi sigurno idemo dalje, uskoro su lokalni izbori. Pripremat ćemo se kao i za ove. Žao mi je samo što je izlaznost bila mala, u svakom slučaju ljude je trebalo više motivirati da izađu. Ali sad je to iza nas. Mislim da se moglo bez ovog troška. HDZ je jedina stranka koja doista do kraja brani hrvtaske interese. Očekujem to od vas i očekujem sljedeću pobjedu na lokalnim izborima – rekao je Karamarko kojeg su više puta tijekom govora prekidali burnim pljeskom. Na kraju je čestitao koalicijskim partnerima.

 

Ruža Tomašić: Po broju glasova vidi se da me narod podržava

– Narod je premijeru pokazao što misli, on me pokušao u zadnja dva tjedan pribiti na stup srama. Građani mu pokazuju što misle o tome svemu. Po broju glasova vidi se da me narod podržava – kazala je Ruža Tomašić za HTV.

– Pričekajmo konačne rezultate, ali pozitivan trend za HDZ očito postoji. Rekli smo da očekujemo pet mandata, a ako ih osvojimo šest, to će biti veliki rezultat za HDZ – izjavila je Dubravka Šuica.

– Ovo su prvi rezultati, pozitivni za nas. Pričekat ćemo još malo, nadam se da neće biti većih promjena. Mi smo kampanju odradili po cijeloj državi, predstavili smo sve kandidate. Prenijeli smo poruku, imali smo kvalitetan i precizan plan.

– Ono što je zaista žalosno je da je Kukuriku koalicija odlučila odvojiti lokalne i europske izbore, čime su uskratili vrijeme za dulju raspravu. Potrošeno je 83 milijuna kuna, a u ovoj ekonomskoj situaciji to je neracionalna politika – kazao je Andrej Plenković iz stožera HDZ-a.

 

Ćorić: Smijenit ćemo antikršćansku vlast

Za glavnog tajnika HSP-a Ante Starčević Peru Ćorića uspjeh Ruže Tomašić je očekivan, a koaliciju na vlasti, najavio je za Slobodnu, čekaju još teži porazi.

“Ovo je prvo poluvrijeme koje smo dobili, slijedi pobjeda na lokalnim izborima. Pozivam I druge stranke bliskih vrijednosti I stavova da nam se pridruže.Pokazali smo da je ovo pravi put. Konačan cilj je poraz ove vlasti na parlamentarnim izborima jer je antihrvatska I antikršćanska”, kazao nam je Pero Ćorić.

Slavljenike u izbornom stožeru zabavljao je tamburaški sastav znakovitog imena – Skandali. Momci su iz Zagreba, ali repertoar je svenacionalni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...