Mladi Osječani uživali u fotografijama na Trgu

Sunčana nedjelja privukla je mnoge prolaznike na osječki Trg Ante Starčevića gdje su, osim u suncu, uživali fotografijama mladih fotografa iz cijele Hrvatske. Kao poziv na ovogodišnje Foto dan mladih, 20 najboljih fotografija s prošlogodišnjeg natjecanja su bile izložene u centru Osijeka. Nakon Đakova, ovom prezentacijom su svi fotografi iz Slavonije dobili priliku vidjeti koliko su njihovi vršnjaci talentirani i poziv na sudjelovanje u natjecanju.

Dok u Đakovu već postoji nekoliko fotografa koji su prošli na Foto dane mladih u Zadru od 2. do 5. svibnja, Osječani još uvijek malo znaju o ovom natjecanju.

– Nažalost, fotografi u Osijeku ne komuniciraju toliko jedni s drugima pa sam za Foto dane mladih slučajno čuo preko Facebooka. Jako mi se sviđa ova inicijativa, jedino mi je žao što na dan natjecanja imam druge obveze. Ali svakako ću se pridružiti ili nekom sljedećem foto izazovu ili Foto danima mladih sljedeće godine. Volio bih da se više ovakvih stvari događa u Slavoniji, a ne da budemo toliko izolirani od ostatka Hrvatske. – ispričao nam je Darko Grundler, 17-godišnji fotograf koji je posjetio izložbu.

Nakon Rijeke, Pule, Karlovca i Đakova, Osijek je još jedna od stanica izložbe Foto dana maldih. Glavna ideja je promicanje kreativnosti mladih fotografa, poticati ih na rad i druženje na natjecanju koje će ove godine biti od 2. do 5. svibnja. Prijave još uvijek traju pa se prijavite preko www.fotodanimladih.com.hr do 20. travnja. Pobjednika očekuje novi Canon fotoaparat, a sve duženje, seminati, upoznavanje novih ljudi i usavršavanje u fotografskim vještinama.

[nggallery id=287]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...