Na suđenju za Fimi mediju svjedoči Ivica Kirin

Svjedočenjem bivšeg ministra unutarnjih poslova i aktualnoga gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina trebalo bi se nastaviti suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki koji je, prema USKOK-ovim sumnjama, sudjelovao u punjenju HDZ-ova crnog fonda nezakonito izvučenim novcem preko marketinčke agencije po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Kirin je, navodno, s Fimi medijom izravnom pogodbom sklopio ugovore za promidžbene kampanje kojima je proračun oštećen za više od 7 milijuna kuna. No, optužnicu koja je već bila dostavljena sudu USKOK je povukao početkom srpnja prošle godine.

Iako su kao svjedoci najavljeni i čelnici bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Božo Ljubić i Martin Raguž, njihova je stranka priopćila da oni o tome nisu obaviješteni.

Na zadnjem ročištu svjedočila je administrativna tajnica u uredu bivšeg premijera Ive Sanadera Kristina Petrina. Posvjedočila je da kod Sanadera nitko nije mogao dolaziti nenajavljeno te kako je sve sastanke organizirala predstojnica njegova ureda Bianca Matković. Kazala je i da se ne sjeća jesu li k Sanaderu dolazili bivši stranački rizničar i šef Carine Mladen Barišić te HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Ne sjećam se, vjerojatno su dolazili na sastanke, ali privatno ne, zaključila je Petrina, koja je na sud došla kao svjedokinja Sanaderove obrane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...