Novi iOS i OS X na WWDC-u

Apple je objavio raspored ovogodišnjeg WWDC-a (10-14. lipanj), konferencije koja se svake godine održava u San Franciscu i redovito služi za predstavljanje novih Appleovih gadgeta i softvera. Obično se sadržaj konferencije do neke mjere krije, čini se da Apple ove godine nema takvih planova. Objavljeno je da će na konferenciji biti predstavljena nova verzija OS X-a te, mnogima zanimljivije, iOS-a.

Ovo će biti prva nova verzija iOS-a otkako je Scott Forstall, dotadašnji glavni čovjek za Appleov mobilni OS, napustio tvrtku, te otkad je Jonathan Ive – Appleov glavni dizajner – na sebe preuzeo dizajn sučelja iOS-a. Kako Ive nije bio fan teksture drva i tkanine koje je iOS dobio pod Forstallovom palicom, očekuje se da će iOS 7 biti vizualno osjetno drugačiji od svojih prethodnika. Ulaznice za WWDC u prodaju kreću danas, a budući da su prošle godine rasprodane unutar 2 sata, u trenutku kad čitate ovu vijest ih vjerojatno više nema.

Novi gadgeti se na WWDC-u ne očekuju – njih je Tim Cook prilikom ovotjednog podnošenja financijskog izvješća najavio za jesen i iduću godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...