Objavljene fotografije osumnjičenih za napad u Bostonu

Kao što je najavljivano, FBI je na press konferenciji u 23 sata po hrvatskom vremenu, objavio fotografije i snimke nadzornih kamera koje prikazuju dva muškarca koje se sumnjiči za postavljanje bombi na Bostonskom maratonu početkom ovog tjedna.

FBI je, javlja Atlantic Wire, objavio 11 fotografija i video u kojem se prikazuju dva sumnjivca za napad na Bostonskom maratonu. FBI je također zamolio za pomoć građana kako bi što prije locirali osumnjičeni dvojac.

FBI dvojac zasad formalno ne tretira kao sumnjivce nego kao ‘osobe za koje su zainteresirani’. To je, podsjetimo, prilikom saslušanja na odboru Kongresa kazala i američka ministrica domovinske sigurnostiJanet Napolitano, rekavši da postoje ‘pojedinci’ s kojima FBI želi razgovarati.

‘Ne bih ih opisala kao osumnjičene, međutim trebamo pomoć javnosti kako bismo pronašli te pojedince’, kazala je Napolitano.

FBI je na press konferenciji i službeno potvrdio da postoje dvije osumnjičene osobe, o čemu su cijeli dan pisali američki mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

‘Osumnjičena osoba broj 1 nosi tamnu kapu. Osumnjičena osoba broj 2 ostavila je torbu na mjestu druge eksplozije’, kazao je na press konferenciji agent FBI-ja Richard DesLauriers. dodao je da snimke pokazuju da je dvojac zajedno hodao kroz publiku koja je pratila utrku maratona.

Agent je dvoje osumnjičenih opisao kao ‘naoružane i izrazito opasne’.

Fotografije dvoje osumnjičenih objavljene su samo nekoliko sati nakon što je u bostonskoj Katedrali Svetog Križa održana komemoracija za poginule u napadima na Bostonskom maratonu, kojoj je prisustvovao i američki predsjednik Barack Obama.

‘Ponovno ćete trčati’, kazao je Obama građanima Bostona na komemoraciji, apostrofirajući na taj način jedan od najvažnijih sportskih događaja u Bostonu koji svake godine u taj grad dovodi tisuće ljudi.

Američki predsjednik u svom govoru nije mogao zaobići niti one koji su odgovorni za bombaške napade, obećavši Bostonu, ali i cijeloj Americi da će napadači biti privedeni pravdi.

‘Da, naći ćemo vas. I da, privest ćemo vas pravdi. Naći ćemo vas. Odgovarat ćete, ali još više od toga, vjernost prema našem načinu života, prema slobodnom i otvorenom društvu samo će jačati jer Bog nam nije udijelio duh straha i plahosti, nego duh snage, ljubavi i samodiscipline’, kazao je Obama.

 

Galeriju fotografija možete pogledati na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...