Odom radosti Gradska glazba uvodi Pažane u Europu

Grad Pag se ne prepoznaje samo po svojoj čipki i siru, puno više resi taj kameni grad koji svakim svojim kantunom odiše poviješću, kulturom i tradicijom. Prilikom svakog gradskog, državnog ili crkvenog blagdana eto i njih – Gradske glazbe Pag koja se među rijetkim glazbenim skupinama u Dalmaciji, pa i šire može pohvaliti svojom dugovječnošću – za mjesec dana ova lijepa glazbena skupina slavi svoj 90-i rođendan!

Svojim djelovanjem i entuzijazmom kojim čine svoj grad prepoznatljivim, osvojili su ove godine i nagradu Zadarske županije na području kulture.

 

S guštom primili nagradu Zadarske županije

Kapelnik, što znači voditelj i dirigent paških glazbenika, Branko Barbir sretan je, kaže, što je Županija prepoznala njihov rad i s guštom su primili nagradu, no tu neće stati već s istim entuzijazmom idu dalje, a posebno su ponosni na svoju Malu školu Gradske glazbe Pag kojom su krenuli prije osam godina i tijekom tog razdoblja stvorili su novi, mladi orkestar. Budući da u Pagu nema glazbene škole, mlade poučavaji sami, kaže Barbir koji je upravo u pripremama i probama za Županijsku smotru koja se održava ovoga vikenda, u sklopu koje se u Pagu održava smotra dalmatinskih klapa i smotra puhačkih orkestara.

Ove godine, dakle Gradska glazba Pag slavi svoju 90. obljetnicu postojanja što se namjerava obilježiti i izdavanjem prve monografije Glazbe Pag.

Gradska glazba Pag priprema svojim sugrađanima jedan lijepi koncert u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju – 30. lipnja oko 23 sata ovi glazbenici će na najljepši način obilježiti trenutak kada Hrvatska i službeno postaje 27. članica europske obitelji. Krenut će sa spletom španjolskih, talijanskih, slovenskih, mađarskih i hrvatskih pjesama, a točno u pola noći 1. srpnja zasvirat će Odu radosti, a sve to obasjavat će svjetla vatrometa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...