Pink International preuzeo Antenu Zadar

Nakon višemjesečnih pregovora o medijskoj akviziciji Antene Zadar od strane Pink International-a, s ponosom objavljujemo kako su isti okončani krajem ožujka. Završetkom istih, Pink International, zastupan po odvjetničkom društvu Hanžeković i partneri, pripojio je svojoj grupaciji Antenu Zadar, zajedno sa portalom Pro Vijesti te svim radijskim kanalima.

Akvizicijom Antene Zadar stekli smo dobrog strateškog partnera za početak našeg poslovanja u Hrvatskoj, rekao je Željko Mitrović, predsjednik Uprave Pink-a.

Iako je Pink grupacija prije 4 godine htjela ući na Hrvatsko tržište nudeći tada nekolicini lokalnih televizijskih postaja otkup, do sada nismo naišli na plodno tlo. To se s Antenom Zadar napokon promijenilo, te naša medijska grupacija nakon Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i međunarodnih tržišta, od danas djeluje i na teritoriju Hrvatske, dodao je Mitrović.

Akvizicijom 85 posto vlasničkog udjela Antene Zadar, Pink International tako je postao većinski vlasnik svih medija u nakladništvu Antene Zadar, čime će se ovoj medijskoj kući omogućiti daljnje širenje poslovanja.

Ovom akvizicijom omogućeno nam je širenje na područje Šibenika, Splita ali i cijele Dalmacije. Primarni cilj, za početak, natjecanje je za regionalnu koncesiju za dva zemaljska radijska programa, čime će doseg tržišta biti znatno veći, dodao je nakon potpisivanja ugovora Franko Pavić, dosadašnji vlasnik i glavni urednik Antene Zadar.

Uređivačka politika i smjernice i dalje ostaju neovisne, točnije, definiraju se u Zadru, dok će sva financijska i logistička podrška za daljnje širenje na području Dalmacije biti osigurana i od strane svih regionalnih centara Pink grupacije.

 

Mijenja se brand

Cijeli brand Antene Zadar do 1. listopada u cijelosti će preuzeti poznatu pink boju svih medijskih članica Pink International grupacije, čime će i mediji Antene Zadar biti poznati u cijeloj regiji.

Koncepcija samog portala neće se drastično mijenjati, no izgledno je uvođenje novih radijskih kanala, koji će posebice biti namijenjeni međunarodnom tržištu i slušateljima.

 

Pink grupacija

Pink International vodeća je privatna, medijska korporacija koju čine komercijalna televizija (TV Pink), radio stanica (Radio Pink) i kompleks filmske produkcije (Pink Films International) u Srbiji, te lokalne televizijske postaje u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Makedoniji. Osnovana 1993. godine kao jedna od prvih medijskih kompanija u privatnom vlasništvu, Pink je definirao i postavio standarde za komercijalne medijske operatere svim zemljama u kojima posluje.

Glavna smjernica Pink International grupacije je – zabava, informacija i edukacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...