Plastični ekran za Galaxy Note?

Samsungovo buduće izdanje phableta Galaxy Note moglo bi biti još otpornije na padove i oštećenja. Prema informacijama OLED Associationa, Samsung će u Galaxy Note III ugrađivati neslomljive plastične OLED ekrane, koji su istovremeno tanji i lakši od tipičnih modela sa staklenim supstratom.

Plastični OLED ekrani trebali bi nespretnije vlasnike Galaxy Notea III osloboditi odlaska na skupe popravke u slučaju eventualnog pada uređaja i razbijanja ekrana, koji u većini slučajeva bude prva žrtva. Potonje je još izglednije na većim dijagonalama ekrana, kakve su prisutne u današnjim phabletima.

Prema istom izvoru, Samsungov plastični OLED će biti znatno tanji i lakši od klasičnog OLED-a i LCD ekrana (0,5 mm i 50 grama naspram 1,5 mm i 100 g kod standardnog OLED-a, odnosno 3,2 mm i 160 g kod LCD-a), tako da u uređaju ostaje više mjesta za kapacitetniju bateriju. Samsung Galaxy Note III trebao bi imati ekran dijagonale barem 5,9 inča (ili više), dok je puna HD rezolucija manje izgledna, smatra OLED Associaton. Predstavljanje uređaja očekuje se u rujnu na sajmu IFA 2013, a prodaja kreće u posljednjem kvartalu ove godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...