Posedarski HSS: “Uvest ćemo besplatan vrtić i autobusni prijevoz!”

U prostorijama zadarskog HSS-a predstavljeni su kandidati za načelnika i zamjenika načelnika Općine Posedarje – Ivica Klanac i Luka Zubčić. Željan Kalac, predsjednik općinske organizacije HSS-a, podsjetio je kako je HSS na Izvanrednim izborima prošle godine osvojio povijesni uspjeh i ušao u Općinsko vijeće u kojem je participirao s dva vijećnika.

– U proteklih godinu dana smo u više navrata, kako na vijeću tako i kroz medije, upozoravali na nepravilnosti i odluke koje je donosio vladajući HDZ. Rezultat takvog rada vladajuće strukture je trenutni manjak u Općinskoj blagajni od preko 3 milijuna kuna, pa slijedom toga možemo zaključiti da će onoga tko pobijedi na ovim lokalnim izborima dočekati prazna blagajna i mukotrpan rad da se navedeno stabilizira. Jasno je da ćemo, ako nam naši birači poklone povjerenje odmah započeti s aktivnostima koje će ići u pravcu punjenja općinskog proračuna i oživljavanja gospodarskih aktivnosti za koje smatramo da su deficitarne u našoj općini, rekao je Kalac.

Dodao je kako će HSS raditi na razvoju zelenog poduzetništva,uravnoteženom i realnom proračunu te racionalnom korištenju općinske imovine. Obećavaju stvaranje povoljnih uvjeta za rad i zaradu na selu, zaštitu i uređenje seoskog okoliša, poticanje i financijsko podupiranje preseljenja zainteresiranih mladih obitelji iz grada na selo, kao i poticanje proizvodnje hrane i turizma.

– S obzirom na mladu populaciju koja je u proteklih 10 godina u blagom porastu, planiramo dodatnim sredstvima iz proračuna omogućiti besplatan vrtić za svu djecu u općini Posedarje, globalna kriza se nažalost odrazila i na naše područje, sve je više socijalno potrebitih, iz tog razloga smo za njih pripremili niz pogodnosti kojima ćemo im olakšati svakodnevni život pri tom mislim na: besplatan autobusni prijevoz i razne subvencije. Stoga je odluka HSS-e da na ove lokalne izbore iziđe samostalno sa svojom listom za Općinsko vijeće, kao i za načelnika i donačelnika, istaknuo je Kalac.

Na konferenciji za novinstvo je najavljen predizborni skup koji će se održati 12. svibnja u centru Posedarja s početkom u 18 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...