Potpredsjednik srpske Vlade Vučić u posjetu Hrvatskoj: Različiti pogledi na prošlost ne smiju nas razdvajati

U ZAGREB je sinoć stigao prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji će se danas sastati s hrvatskim državnim dužnosnicima.

Vučićev posjet Hrvatskoj prvi je posjet člana aktualne srbijanske vlade otkako su u srpnju prošle godine preuzeli vlast. Sutra će se sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem, potpredsjednikom Vlade Nevenom Mimicom, ministrom obrane Antom Kotromanovićem, te prvom potpredsjednicom Vlade i šeficom diplomacije Vesnom Pusić, koja će mu biti domaćin i koja vjeruje da će susret obilježiti napredak u već otvorenim temama.

“Pitanje nestalih; pitanje gospodarske suradnje i naročito situacije kad Hrvatska postaje punopravnom članicom EU i izlazi iz CEFTA-e; treći je pitanje europske suradnje, odnosno europskog puta Srbije”, izjavila je Pusić.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica nakon ovog posjeta očekuje da će uskoro uslijediti i susret predsjednika Ive Josipovića i Tomislava Nikolića.

“Siguran sam da će i na razini predsjednika država takvi susreti uslijediti i da će doprinijeti upravo ovakvom procesu”, istaknuo je Mimica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...