Poziv na predavanje prof. dr. sc. Davora Pavune

Pozivamo Vas na predavanje u sklopu projekta Hrvatska – obraz i odraz, kojeg je nositeljica prorektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican. Projekt počinje predavanjem prof. dr. sc. Davora Pavune ‘Moja Hrvatska – obraz i odraz očima planetarnog Hrvata’ u srijedu 17. travnja 2013. u 18.00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV br. 2).

Prof.dr.sc. Davor Pavuna je hrvatski znanstvenik i profesor koji radi na švicarskom Institutu za tehnologiju u Laussani te duboki osluškivač europskog i svjetskog ozračja i nacionalnog pulsa, izražavanja bez ukrašavanja, vođen intuicijom izumitelja i snagom koja potječe iz ljubavi i duhovnosti i predanosti najplemenitijoj zadaći – poučavanju.

Predavanje je upućeno kako akademskoj tako i široj javnosti zainteresiranoj za 35-godišnje iskustvo planetarnog znanstvenika i stručnjaka koji će prenijeti javnosti svoja viđenja i vizije plemenitije civilizacije i bolje Lijepe Naše. Čut ćemo kako izbjeći klopke manipulacije i agresije raznih politikanata, medija, bankaroida, redukcionista; kako razriješiti gordijski čvor između humanističkih i tehničkih znanosti te saznati kako i zašto su majka, domovina, oprost i ljubav univerzalne vrijednosti u koje se tehnološki uvidi i proizvodi mogu uklopiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...