Poznati gradonačelnički kandidati koalicije HDZ – HSP AS – HSU: Kalmeta, Vrančić i Vlakić

Baš kao što se to i nagađalo u proteklim tjednima, gradonačelnički kandidat koalicije HDZ – HSP Ante Starčević – HSU na predstojećim izborima bit će Božidar Kalmeta. Prvi zamjenik gradonačelnika bit će trenutni gradonačelnik Zvonimir Vrančić dok će drugi dogradonačelnik biti koalicijski partner iz HSP Ante Starčević, Ivica Vlakić.

Objavio je to večeras Zvonimir Vrančić, ujedno predsjednik Gradskog odbora HDZ-a. Prije otkrivanja imena kandidata za novog gradonačelnika i njegovih zamjenika, pozdravio je brojne članove HDZ-a i koalicijskih partnera, građane i simpatizere koji su se okupili u klubu Arsenal.

U uvodnom govoru je istaknuo je “bespravno osporavanje Zadra od strane aktualne vlasti na državnoj razini”, za koju je rekao da “pokušava zakočiti krucijalni projekt za Zadar – Luku Gaženica”.

U nekim drugim sredinama još ima onih koji nam ne mogu oprostiti to da je upravo ovuda prošla trasa autoceste, kao ni Luku Gaženica. Zaustavit ćemo njihovu tendenciju i opstrukciju po pitanju Gospodarske zone Crno. Dok naša županija želi ulagati u zdravstveni sustav i zadarsku bolnicu, aktualni ministri nas osporavaju, zaključio je Vrančić. Spomenuo je i financijsko zakidanje HNK Zadar i Županijskih cesta.

Aktualni gradonačenik, poručio je biračima kako na lokalnim izborima imaju samo dvije mogućnosti: “Ili mi ili oni, treće nema!” Uvjereno je istaknuo: “Sigurno je da nas više neće na bilo koji način moći zaustaviti!

Dugoočekivanog HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zadra na lokalnim izborima najavio je kao “za Zadar krucijalnu i karizmatičnu osobu”.

Župan Stipe Zrilić, ponovni HDZ-ov kandidat za čelnika Zadarske županije, u istom je duhu konstatirao kako su “politički protivnici Kalmeti našli samo jednu manu – da je puno napravio za ovaj naš grad”.

Predsjednik ŽO HDZ- a Zadarske županije i saborski zastupnik BožidarKalmeta, održao je, kako su mnogi primijetili, pobjednički govor u kojem je istaknuo dosadašnja ulaganja u grad i županiju najavivši “visoki uzlet Zadra”.

Da iza 23 godine našeg rada stoje ogromni rezultati, to priznaju ljudi izvan Zadra, pa i šire. Jasno da ima još problema, ali njih nitko ne može bolje i brže riješiti od nas. Izgradit ćemo terminal u Gaženici kako bi Luka bila u punoj funkciji i zajedno s Gospodarskom zonom Crno, koje su povezane autocestom, osigurala otvaranje novih radnih mjesta. Borit ćemo se da Zadar postane regionalno središte. To ćemo odlučiti sami, a ne na sveopćem dalmatinskom referendumu. Zadrani neće biti taoci nikoga, poručio je Kalmeta uz zvukove Ivčićeve “Kalelarge” i pozdrav: “Bog vas živio!”

Bivši ministar mora, turizma, prometa i razvitka, između ostalog je najavio i ulaganje u medicinski potpomognutu umjetnu oplodnju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...