Pravo proljetno vrijeme pratit će nas do petka: Uživajte u obilju sunca i temperaturama i do 23 stupnja!

Napokon nam je stiglo pravo proljeće, a ako je vjerovati prognozama meteorologa, lijepo vrijeme uz obilje sunca pratit će nas sve do petka, kada će većinu Hrvatske ponovo prekriti tmurni oblaci, a očekuje se i osjetni pad temperature.

Novi tjedan počeo je sunčanim i ugodno toplim, pravim proljetnim vremenom. Sunca je danas posvuda bilo u izobilju, a na vedrom nebu se samo povremeno pojavio poneki oblačak, uglavnom u kopnenim predjelima, a samo je u sjeverozapadnim predjelima bilo povremene umjerene naoblake. Dnevni maksimalci su se u kopnenim predjelima kretali od 15 do 20, a u morskim i uz njih između 19 i 23 stupnja.

Značajnija promjena vremenskih prilika ne očekuje se niti u utorak. Prevladavat će sunčano te vedro ili malo oblačno vrijeme, a samo će povremeno u unutrašnjosti biti umjerene naoblake, ponajprije u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima. U Podravini i Međimurju navečer postoji mala mogućnost za kakav lokalni pljusak. U kopnenoj će Hrvatskoj puhati slab istočnjak i jugoistočnjak, u Slavoniji sjeveroistočnjak, a na Jadranu ujutro i navečer mjestimice umjerena bura, a danju slab, u Dalmaciji umjeren, sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnje temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati od 3 do 10, a u morskim između 9 i 15 stupnjeva. U najtoplijem dijelu dana posvuda će biti toplo, na kopnu većinom između 16 i 21, a na obali i otocima od 18 do 23 stupnja, piše meteo-info.

I u srijedu se očekuje uglavnom sunčano i toplo vrijeme, no uz više oblaka nego prethodnih dana, osobito u sjeverozapadnim i zapadnim dijelovima unutrašnjosti, gdje će prevladavati umjerena naoblaka. U gorskim predjelima ujutro ponegdje može pasti malo kiše ili kakav kraći pljusak. Ujutro će umjerene naoblake biti i u ostatku zemlje, samo će na krajnjem jugu Jadrana od jutra biti sunčano. U kopnenoj Hrvatskoj vjetar će biti slab, na Jadranu će biti slabe i umjerene bure i sjeverozapadnjaka, na njegovom jugu i jugozapadnjaka. Kopneni predjeli ujutro će imati od 3 do 10, morski između 9 i 15, a u najtoplijem dijelu dana očekuje se između 15 i 20 na kopnu te od 19 do 24 stupnjeva na Jadranu.

Slično vrijeme zadržat će se sve do petka. Temperature će postupno rasti, posebno na kopnu, gdje se u pojedinim predjelima očekuje i do 23 stupnja. Ipak, već u petak poslijepodne očekuje se porast naoblake, koja će za vikend u veći dio zemlje donijeti novu kišu, ali i osjetni pad temperatura, posebice na kopnu. Tako bi u nedjelju temperature na sjeverozapadu zemlje mogle pasti i za 15-ak stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...