Predstavljena monografija “20 godina Zadarske županije”

U sklopu obilježavanja Županijskih dana, jutros je u Domu županije predstavljena monografija “20 godina Zadarske županije”, autorice profesorice Daniele Nižić. Monografijom su obuhvaćena sva najbitnija događanja u proteklih 20 godina, koliko postoji Zadarska županija. Mnoštvo pisanoga materijala i starih fotografija svjedoči o vremenu kojeg se s ponosom sjećaju stanovnici ove županije.

U svom obraćanju prisutnima, pomoćnica pročelnice Ureda župana Daniela Nižić, u prvom redu se zahvalila županu Stipi Zriliću i svim kolegama koji su doprinijeli tome da ova monografija ugleda svijetlo dana, posebno se osvrćući na ulogu Sonje Krstić, tajnice prvog župana.

– U Županiji sam počela raditi pola godine prije 10-te obljetnice Zadarske županije i sjećam se da mi je to obilježavanje vrlo brzo izblijedilo u sjećanju, kao i drugima. Obećala sam, stoga, sebi da se to neće dogoditi kada se bude slavila 20. obljetnica. Zato sam i odlučila napraviti jednu ovakvu monografiju. Ona je zahvala svim ljudima koji su bili župani, njihovi zamjenici i svima koji su doprinijeli radu ove ustanove – istaknula je Nižić te dodala:

– Pokušala samo “zarobiti” tih 20 godina pri čemu mi je bilo važni istaknuti ljude jer Županija nije ova zgrada već ljudi: župan, njegovi zamjenici, vijećnici, pročelnici, svi oni koji rade u županijskim ustanovama. Svi oni radili su tih 20 godina za sebe, svoje obitelj, stanovnike, da županija bude ovakva kakva jest danas.

Samo riječima hvale autorici Nižić i preostalim kolegama koji su se potrudili sabrati materijale i fotografije te ih uklopiti u monografiju, također su se obratiili župan Zrilić i predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...