Preko telefona do ambulante

Liga protiv raka Zadar dogovorila je sa Zavodom za javno zdravstvo i njihovim ravnateljem Zoranom Škrgatićem otvaranje Psihoonkološke ambulante, koja će se realizirati kroz Centar za mentalno zdravlje pri Zavodu za javno zdravstvo.

– Liga protiv raka u proteklom je razdoblju uložila veliki napor na ostvarenju projekta besplatnog telefona za psihološku pomoć oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji. Problemi i zapreke na koje smo nailazili prilikom realizacije rješavani su u hodu, ali su, s druge strane, rezultirali i nečim jako pozitivnim. Naime, sredina je shvatila i prepoznala značaj cjelokupnog projekta koji je trebao biti samo jedan od koraka prema krajnjem cilju koji je Liga postavila sebi – otvaranju psihoonkološke ambulante. Telefon je postigao svoju svrhu – on je problematizirao, senzibilizirao, ukazao na nužnost, jednom riječju on je, i bez da je formalno pušten u rad, doveo do cilja, objasnio je Ladislav Tomčuk iz Lige protiv raka i dodao da će budući da je odlučeno otvaranje psihoonkološke ambulante odustati od telefona jer za njega više neće biti tolike potrebe. Naime, on je trebao biti prva pomoć ljudima dok se ne otvori ambulnanta. Dodao je da će sredstva koja su prikupljena akcijama što su ih organizirali, a bila su namijenjena radu telefona, usmjeriti u druge projekte i oblike pomoći.

Zahvaljuje svima onima koji su ih u proteklim razdobljima podržavali u našim nastojanjima a posebno onima koji su svojim donacijama pomogli prikupljanju sredstava za rad telefona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...