Procurile informacije o novom Facebookovom smartphoneu

Facebookov događaj najavljen u četvrtak dobio je mali zaplet situacije, zahvaljujući insiderskim informacijama kojih se dočepao portal Android Police.Stvari koje su se nagađale, djelomično su istinite.

Facebook će objaviti smartphone u suradnji s HTC-om, no čini se kako će uređaj biti srednje klase, odnosno imat će 4.3 inčni zaslon rezolucije 720p, Android 4.1.2., stražnju kameru 5MP, prednju 1.5MP, 1GB RAM-a, neće dolaziti s SD utorom i zasad nosi kodno ime “Myst”, piše Zimo.

Facebook će s lagano modificiranim Androidom — navodno neće biti drastičnih promjena kao što je to slučaj kod Amazonovog Kindlea – omogućiti slobodu prilagodbe korisničkog sučelja na način kako to ne bi bilo moguće kod iOS-a ili klasičnog Androida.

U prenesnom značenju, to znači da će početni zaslon ovog uređaja krasiti Facebook na dugo i široko, odnosno na njemu će se moći pronaći sve najbitnije Facebookovove značajke.

Slike koje su iskopali iz Android Policea pokazaju nekoliko zanimljivih ikona, primjerice “Facebook Home” koja će vjerojatno nuditi sve Facebookove mogućnosti na jednom mjestu, odnosno moći će se isključiti zaključavanje ekrana, aktivirati odmah po uključivanju telefona, pratiti koje su aplikacije pokrenute, kontrolirati WiFi, promjeniti sistemske postavke, itd.

Možda je jedna od novijih mogućnosti tzv. “Chat Heads” odnosno mogućnost da chat ostane iznad svih prozora kako bi vam omogućio lakše dopisivanje s prijateljima, iako u pozadini rade druge aplikacije.

Mnogo je toga vezano uz Facebook smartphone nejasno, no ono što je vidljivo jest da je Facebook klasičan početni zaslon zamijenio Facebook aplikacijom koju naziva “Facebook Home”. Također se navodi kako se Facebook pripremio i za ostale uređaje, pa bi tako Facebook Home uskoro mogao biti dostupan putem Google Playa — ako je vjerovati glasinama.

Bez obzira na sve, Facebook je uspio zadržati jezik za zubima što znači da možemo očekivati vrlo zanimljiv događaj 4. travnja!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...