Radnici Brodosplita darovali 1625 doza krvi u prošloj godini!

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi ‘Brodosplit’ jedinstven je u Hrvatskoj po svojoj organiziranosti i stalnoj brizi za članove. Svake godine se pobrine da se darivatelji krvi odmore, pa se organiziraju izleti i svjež zrak potraži nekoliko puta godišnje u Dubrovniku, na otoku Hvaru i u Begovu Razdolju, stoji u priopćenju škvera.

Ali se također na godišnjoj skupštini, članovi druže i izvrši podjela jubilarnih nagrada, prema broju datih doza krvi. Tako je bilo i sinoć, 4. travnja 2013. godine, kada je održana 43. Svečana skupština KDDK Brodosplit, gdje je poimenično istaknuto, 208 davaoca sa okruglom brojkom datih doza krvi.

Naglašena je i tradicionalno dobra suradnja s Odjelom transfuzije u KBC-u Split, koji je, ovom prilikom predstavljala dr. Vedrana Burilović, sa odjela sa transfuziju. Rezultat tako ozbiljnoga rada je i impozantna brojka od 1625 doza koje su Brodosplitovi darivatelji prikupili u 2012. godini.

Posebna priznanja su zaslužili za 70 darivanja, Dalibor Alujević, te ovogodišnji rekorderi za 90 darovanih boca krvi Tonći Blagaić, Željko Dodik, Dalmiro Lukić i Budimir Rakvin.

Samo jedno darivanje krvi tijekom godine, tradicionalni je slogan članova kluba, kojim redovito pozivaju sve potencijalne darivatelje krvi da im se pridruže, stoji u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...