Radovi prometno blokirali Poluotok

Jučer su za promet bile zatvorene ulice Zadarskog mira i Mihovila Pavlinovića, jer se u njima postavljao novi sloj asfalta, zbog čega je gotovo cijelo jutro na Poluotoku vladala velika prometna gužva i nervoza među vozačima.

Naime, veliki broj vozača nije znao da će cesta uz rivu biti zatvorena za promet pa su, kao i svakoga jutra, krenuli automobilima na posao, ali u tome ih je zaustavila cestovna blokada koja je bila postavljena ispred zgrade Tankerske plovidbe. Vozači su se morali vraćati, zbog čega je dolazilo do prometnih čepova ispred Arsenala.

– Promet je zatvoren na samo jedan dan kako bismo mogli frezati i presvući kritične dijelove ceste novim asfaltnim slojem. Nećemo asfaltirati cijelu cestu, rekao je Tomislav Škara, direktor tvrtke Franto koja je izvođač radova. Ova je cesta bila jedna od kritičnijih po broju rupa koje su se otvorile na brojnim mjestima zbog zimskih kiša. Dugotrajna kiša onemogućila je ranije radove, jer je trebalo čekati sunčane dane kako bi se mogao staviti novi asfalt.

I na zadarskoj rivi su se odvijali radovi. Naime, popločan je dio rive koji se nastavlja na šetnicu, agdje su preko ljeta postavljeni štandovi. Do sada je taj dio rive bio pokriven šljunkom pa su i prodavači i turisti imali problema s prašinom, što bi se s novim popločanim dijelom trebalo popraviti.

Ovih je dana, također postavljena nova privremena prometna signalizacija u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, koja se proteže između nove Poliklinike i bolnice, a gdje će promet biti reguliran zbog skorašnje izgradnje mosta, koji će povezivati Polikliniku s jednom od bolničkih zgrada, međutim, još uvijek se ne zna kad će točno ta ulica biti zatvorena za promet, a radovi bi trebali biti dovršeni do lipnja. Doznajemo da su i Hrvatske ceste i Grad Zadar dali suglasnost za novu, privremenu prometnu regulaciju, a na izvođaču radova je kada će cestu zatvoriti za promet te započeti s radovima. Prometovati se neće moći dijelom ulice od skretanja za Relju do križanja s Ulicom Eugena Kvaternika, tj. dijelom koji ide direktno uz zgradu Poliklinike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...