Razrovan Grad: Dragi Dubrovčani, strpite se još 10 dana!

– Ako nam to vremenski uvjeti dopuste, u sljedećih 10 radnih dana položit ćemo na dubrovačke gradske ulice oko 70 tisuća četvornih metara mikroasfalta.

To su pravci od kružnog toka kod Solske baze do Doma zdravlja: ulice žrtava Dakse, Iva Vojnovića i Pera Čingrije; ulice Vladimira Nazora i Zagrebačka od Ine do Vatrogasaca, te dio Ulice sv. Mihajla od zgrade HTP-a “Dubrovačko primorje” do raskrižja na Batali. Sve će te prometnice izgledati kao nove, što bi moglo šokirati neke građane.

To će se sve obaviti u samo 10 radnih dana i u neprekinutom nizu, naravno, ako nam vremenski uvjeti to dopuste − istaknuo je pročelnik za promet, stanogradnju i razvojne projekte Grada Dubrovnika Dinko Mirić, primjetno zadovoljan dinamikom radova i tijekom zahvata koji se postupno privode kraju, dodajući da se nogostupi uz kolnik Ulice Iva Vojnovića dovršavaju i popločavaju.

Nakon završetka tih radova, mehanizacija se izmješta u naselje Sustjepan, gdje će se asfaltirati dionica na kojoj se nalazi kolektor, a potom prometnica, odnosno prilaz groblju, do Petrova Sela.

Zatim se počinje probijati i potpuno novi pravac, s druge strane spomenutoga groblja prema Pobrežju, a svi navedeni radovi počinju već idućeg tjedna. Istodobno se na glavnom ulazu u grad, na Ilijinoj glavici, betonira novoizgrađeni dio pothodnika te će uslijediti prekrivanje slojem zemlje i asfaltiranje.

Jedan krak pothodnika koji počinje na zapadu kod Privežne ulice izlazi na istoku kod kioska “Tiska” i samoposluge “Konzum”, a drugi bi trebao izići u dvorište Osnovne škole Marina Držića. Zbog opsega radova, građevinski dio zahvata trajat će sve do 30. travnja, a “finalno uljepšavanje” slijedi odmah nakon toga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...