Rekordnih 511 biciklista na petoj biciklijadi

Ninjani ne pamte da se ikad u njihovom gradu okupilo toliko biciklista, kao što je to bilo jučer za vrijeme pete po redu biciklijade Zadar-Nin pod nazivom “Od Branimira do Branimira”.

Bicikilijada je upriličena u sklopu Svjetskog dana zdravlja i Županijskih dana. Na njoj je, do sada, sudjelovao rekordan broj biciklista svih uzrasta i dobi, njih ukupno 511. Ovogodišnja biciklijada bila je još zanimljivija jer se u sklopu nje prvi put u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar održalo prvenstvo Dalmacije u cestovnom biciklizmu, a natjecalo se 97 sudionika iz Zadra, Zagreba, Splita, Vodica, Šibenika, Imotskog… te iz gradova susjedne BiH-a – Mostara, Bihaća i Tuzle.

Okupljanje biciklista kod kavane Branimir, na Branimirovoj obali u Zadru, trajalo je do 12 sati. Krenulo se u pratnji zadarske policije i zadarske Hitne medicinske pomoći po već zadanoj ruti. Idealni vremenski uvjeti bicikliste su pratili do bivše vojarne Šepurine, gdje im se na putu ispriječila jaka i neugodna bura. Unatoč tome nitko iz kolone nije odustao, tako da su biciklisti svoj “đir” na Branimirovoj obali u Ninu uspješno okončali oko 13.45 sati.

Vrhunac je nastao prilikom podjela plaketa i priznanja najstarijem i najmlađem sudioniku te izvlačenja broja najsretnijeg dobitnika glavne nagrade rekreativnog – 3.200 kuna vrijednog bicikla marke “CUBE MTB”, dar sponzora Bike shopa Calimero sport iz Zadra. Tako je članica Tima za zdravlje Zadarske županije Franka Krajnović plaketom nagradila najstarijeg biciklista, 74-godišnjeg Šimu Bajla i najmlađeg, petogodišnjeg Pavla Mandića koji je odvozio čitavu rutu. Policijski službenik Marko Janković pri izvlačenju je sreću donio mladom 17-godišnjem Zadraninu Mateju Frakinu. Bicikl mu je na prigodan način uručio vlasnik sponzora Calimero sport Ivan Ražov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...