Ribarima subvencija za plavi dizel

Ministar Jakovina odobrio ribarima sufinanciranje nabavke plavog dizela do iznosa od 5 kuna po litri, za razdoblje od studenog prošle do lipnja ove godine

Ministarstvo poljoprivrede sufinancirati će ribarima nabavku plavog dizela i to do iznosa od 5 kuna po litri, priopćio je Ceh ribara Hrvatske obrtničke komore. Ministar Jakovina, dodaje se u priopćenju, donio je odluku kojom se za ribare u razdoblju od 16. studenoga 2012. do 15. lipnja 2013. godine odobrava subvencija cijene goriva zbog otežanih uvjeta i povećanih troškova poslovanja u ribarstvu.

Predsjednik Ceha ribara Vladan Bojić izrazio je zadovoljstvo što je ministarstvo pozitivno reagiralo na zahtjev Ceha:

“S obzirom na to da nam gorivo, čija cijena trenutačno prelazi 6,00 kuna čini značajnu stavku u ukupnim troškovima, zadovoljni smo time što je Ministarstvo poljoprivrede na čelu s ministrom Jakovinom pozitivno reagiralo i što je donesena odluka koja nam u ovom trenutku puno znači “– rekao je Vladan Bojić, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore. Dodaje kako je Ceh postavio ministru Jakovini i zahtjev za isplatom tržišne kompenzacije za ulov ribe za drugu polovicu 2012. i prvu polovicu 2013. godine. “Ministar Jakovina je obećao da će napraviti sve u okviru dopuštenih sredstava da se i taj zahtjev realizira, za što je potrebna odluka Vlade RH”, navodi Bojić.

Za provedbu Odluke o sufinanciranju dijela troškova zbog otežanih uvjeta i povećanih troškova poslovanja u ribarstvu, u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurano je 14 milijuna kuna. Korisnici sufinanciranja mogu biti pravne i fizičke osoba koje su vlasnici povlastice za gospodarski ribolov na moru za plovilo na koje je izdana povlastica, korisnici povlastice za uzgoj riba i drugih morskih organizama i povlastice za akvakulturu. Rok za dostavu dokumentacije Ministarstvu poljoprivrede RH je do 1. svibnja 2013. godine za račune od 16. studenoga 2012. do 15. travnja 2013., odnosno do 1. srpnja 2013. za račune od 16. travnja 2013. do 15. lipnja 2013. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...