Cestitka_Uskrs

Romeo Čerina kandidat HDSSD-a za gradonačelnika Benkovca

Dana 28.04.2013. godine s početkom u 19 sati u Benkovcu u prostorijama Vatrogasnog doma održano je medijsko predstavljanje kandidata za Gradonačelnika i dogradonačelnika Grada Benkovca ispred liste HDSSD-a Gradske organizacije Benkovac.

Prilikom uvodne riječi Predsjednika Gradske organizacije HDSSD-a g-dina Bernarda Čačića, istaknuto je da gradska organizacija u nepuna dva mjeseca od osnivanja broji preko 150 članova s tendencijom daljnjeg povećanja članstva. Isto tako je istaknuto da je vodstvo Benkovačkog HDSSD-a pri odabiru kandidata za gradonačelnika i dogradonačelnike itekako osluškivalo „bilo naroda“ koje im je uvelike pomoglo pri samoj kandidaturi jer je isto u suglasju s mišljenjem stranačkog vodstva da su Benkovcu nužno potrebne promjene u političkoj vlasti i to kroz mlade, poštene, obrazovane i političke neistrošene osobe. Nadalje predsjednik Benkovačkog HDSSD-a je napomenuo da je odluka stranačkog vodstva bila da za predstojeće lokalne izbore neće koalirati sa nijednom političkom opcijom, već samo sa pojedincima koji po njihovu mišljenju imaju potrebne reference koje im traži većina građana Benkovca, nezadovoljna sadašnjim vodstvom gradske vlasti. Ovom prilikom je predstavio nestranačkog kandidata za gradonačelnika ing. Elektrotehnike Romea Čerinu (26) iz Benkovca te kandidatkinje za dogradonačelnice mg. geografije Jelenu Šunić (28) također iz Benkovca i prvostupnicu predškolskog odgoja Boženu Vrsaljko (25) iz Nadina.

Kandidat za Gradonačelnika Romeo Čerina o razlozima prihvaćanja kandidature istaknuo je:

U kandidaturu za Gradonačelnika krenuo sam zato što volim svoj grad, živim u njemu i ne želim da i dalje propada nego da se razvije u urbano središte Bukovice i Ravnih kotara.

Želim donijeti promjene u svim segmentima života ovog grada. Svjestan sam koliko će trebati energije, znanja i rada uložiti da bi se to postiglo. Ukoliko dobijemo povjerenje građana, ja skupa sa svojim timom, gdje smo svi mladi politički neopterećeni i neokaljani, dati ćemo sve od sebe da postignemo zacrtane ciljeve.

U prvom redu nastojati ćemo napraviti dobre projekte s kojima ćemo se natjecati za dobivanje sredstava iz EU fondova koji stoje na raspolaganju, samo je potrebno znanje i rad da se do njih dođe.

Dobivena sredstva uložili bi u razvoj infrastrukture na našem području: od izgradnje vodovoda, kolektora i sl. infrastrukturnih objekata te oživljavanja Industrijeke zone u Šopotu, a sve radi zapošljavanja stanovništva ovog područja.

Nadalje planiramo pružiti pomoć i potporu malim i srednjim poduzetnicima, poduzetnicima koji se bave eksploatacijom kamena, pomoć i potporu poljoprivrednicima te stanovništvu koje se želi baviti ruralnim turizmom.

Za sve navedeno imamo dobre predispozicije samo trebaju obrazovani ljudi koji će to pokrenuti.

Stoga je potrebno zaustaviti trend odljeva mladih i obrazovanih ljudi, pri tome mislim na naše studente koji nakon studija ostaju u velikim gradovima u potrazi za poslom i ne vraćaju se u Benkovac jer nemaju gdje raditi.

Osim što nemaju gdje raditi u Benkovcu nemaju gdje ni izaći niti se zabaviti jer nema nikakvih sadržaja za mladog čovjeka.

Jedan od razloga tomu je što u Benkovcu ne žive niti ravnatelji škola niti ravnatelji ustanova niti direktori gradskih poduzeća pa ih nije ni briga jer njihova djeca itekako imaju kamo, a zarađenu plaću troše u drugom gradu.

Kako bi se to promijenilo učiniti ćemo sve da se mladi vrate u Benkovac, da oživi društveni život, da se održavaju kulturna i sportska događanja, izgraditi ćemo kuglanu, teretanu, boćalište, klub za mlade te osigurati prostor za umirovljenike gdje će moći pročitati dnevni tisak, odigrati šah ili se zabaviti nekim drugim aktivnostima.

Dakle, voditi ćemo brigu i skrb o svim kategorijama stanovništva našeg područja.

Na kraju, kandidiram se da naša djeca sutra ne bi odlazila iz Benkovca ili iz Hrvatske zato što nismo ništa poduzeli.

Uz poruku biračima Gradonačelnik treba služiti građanima, a ne građani Gradonačelniku, stoji u priopćenju HDSSD-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...