Ross potopio Zadar

Zadar je u svojoj dvorani doživio šokantan poraz od Jollya, tricom Ronalda Rossa sa zvukom sirenom. Amerikanac u gostujućim redovima je zabio 29 poena i na zabrinjavajući način izneredio zadarsku obranu. Što je izvukao nekoliko dana ranije u Sinju, ovaj put Zadar nije uspio, te je zasluženo izgubio.

Tri minute i 52 sekunde prije kraja Ante Nazor je morao pozvati time-out, jer njegova momčad nije bila u dobrom ritmu (0-5), a na semaforu je svijetlilo 64:65 za Jolly. Zadrani su opet promašili, a Katura stavio tricu za gostujućih +4, 64:68. Travis je zabio jedno bacanje, a Bubalo se pod košem izborio za +5, 65:70. Ramljak je pogodio oba penala pa onda i Krasić, nakon izgubljene lopte Naletilića, 69:70.

Minutu i pol prije kraja dvorana je uzavrela. Ivanov je blokirao Rossa onako kako su to Zadrani trebali odavno napraviti, a Travis popravio promašaj Krasića za 71:70. Na 1,08 do kraja Velić je pozvao time-out. Kapetan i Travis izborili su „bijelima” još jednu loptu, ali je Travis promašio tricu. Šibenčanima je ostao posljednji napad od dvadeset sekundi. Ross je preuzeo odgovornost, izbacio Travisa i pogodio tricu za konačnih 71:73.

 

Ross kao na Kalelargi

Prvi koš zabio je Delaš i to tricu, ali utakmica je počela u znaku Ronalda Rossa, prve violine Šibenčana. On je od samog početka radio što god je htio, a nakon jednog njegovog polaganja, Ante Nazor je ljutito udario u reklamu pored klupe i zaradio tehničku pogrešku. Bilo je to pri rezultatu 9:8, nakon čega je Amerikanac pogodio jedno bacanje pa je rezultat u šestoj minuti glasio Zadar 9 (Delaš 5, Nurkić 4) – Ross 9. Travis je unio malo živosti u napad domaćih, ali su Zadrani u crvenom dresu Vrsaljko (4) i Mrva, držali svoje u vodstvu. Onda je poentirao i Naletilić za 13:17 pa je Nazor morao reagirati minutom odmora.

S istom razlikom je prva četvrtina i završila, jer je na bacanja Vrbanca odgovorio Naletilić košem od tablu sa zvukom sirene. Krasić, Delaš (druga trica) i Travis vratili su prednost na zadarsku stranu, 22:21, no tada je ponovno krenuo Ross. Zabio je tricu pa dvicu za 24:26. Na drugoj strani su pogađali Krasić i Travis (trica), ali nezaustavljivi Ross nije dopuštao odvajanje, 29:28. Malo kasnije asistirao je Bubalu na polaganje pa pogodio jedno bacanje i Šibenčani su opet poveli, 30:31. Prostran i Katura „razmijenili” su trice, a nakon serije penala (Travis 3, Ramljak i Mrva 2) bilo je 38:36. Završnica prvog poluvremena ipak je pripala domaćima.

Iako je na koš s poludistance Delaša, uzvratio Ross (19 poena za 18 minuta) još jednim polaganjem kroz nevjerojatno prazni zadarski reket, Nurkić i Prostran u kontri pobrinuli su se da Zadar na veliki odmor ode sa šest poena prednosti, 44:38.

 

Prosuli +7

Što god da je Nazor rekao svojim igračima u svlačionicama nije se, međutim, „primilo.” U prva dva napada dopustili su protivniku dva napadačka skoka, nakon kojih su poentirali Mrva i Ross za 44:42. Prostran (trica) i Ramljak košem za 49:42, natjerali su Velića u 25. minuti na time-out. Plus sedam domaći su imali i nakon zakucavanja Kaštropila za 51:44, no onda su stali. Ross je pogodio još jednu tricu pa je isto napravio i Gabrić iz kuta, a onda je, nakon zadarske minute odmora, poentirao i za preokret, 51:52. Seriju Jollyja 8-0 prekinuo je tek Travis, ali je Ross zabio svoj 11. koš iz igre za 53:54. Da Zadar u posljednjih deset minuta igre ipak uđe s minimalnom prednošću (55:54) pobrinuo se Ramljak. Ni početak četvrte četvrtine nije donio bitniji pomak u zadarskoj obrani. Gabrić je neometano pogodio s nekoliko metara od koša, a Katura se ušetao i položio. Prednost „bijelih” držali su Nurkić, Ramljak i Krasić (bacanja), 61:58. I onda opet spavanje. Gosti su izveli loptu ispod koša, a Katura ostao sam kao duh i lagano položio za 61:60. Srećom, u pravom trenutku stigla je prva trica Vrbanca za +4. Pet minuta prije kraja, međutim, i dalje je bilo jedan razlike, jer je Mrva pogodio jedno, a Naletilić oba bacanja. Zadar je opet promašio, a Gabrić s boka pogodio za prednost „crvenih”, 64:65. Četiri minute prije kraja postalo je jasno da je na pomolu neizvjesna završnica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...