Rupert Murdoch osniva 21st Century Fox

News Corp Ruperta Murdocha ime je koje će se koristiti samo u izdavaštvu, dok se zabavljački sektor prebacuje na 21st Century Fox.

Guardian piše kako je Rupert Murdoch ovo ljeto odlučio podijeliti svoju korporaciju na dva sektora – New Corp zadržat će ime u izdavačkim poslovima, ali odjel zadužen za industriju zabave postaje 21st Century Fox. Ako vam to ime zvuči poznato, u pravu ste – riječ je o očitoj igri s nazivom legendarnog holivudskog filmskog studija 20th Century Fox.

S promjenama se kreće u srpnju, prema nekima kako bi se promjenom imena izbrisala vezanost korporacije uz skandal s hakiranjem, iako se News Corp brani time da je ideja donešena prije skandala.

’21st Century Fox ime je koje se oslanja na bogato kreativno naslijeđe 20th Century Fox, ali istodobno govori o inovaciji i dinamizmu koji moraju definirati naš posao u 21. stoljeću’, objasnio je Murdoch, koji je filmski studio kupio prije 30 godina, a on je do danas postao najprofitabilnijim dijelom njegovog poslovnog carstva.

Ono će sada biti objedinjeno pod imenom 21st Century Fox, koje će obuhvatiti sve od filmskog studija do TV mreže i Fox Newsa na kablovskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...