Sabljar Dračevac predstavila kandidate za dožupane

U prostorijama zadarskog SDP-a, kandidatkinja SDP-a za županicu Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac, potpisala je koalicijski sporazum s Matom Radovićem, predsjednikom županijskog HSLS-a i Robertom Pelicarićem, predsjednikom županijske organizacije DSU-a. Medijima su predstavljeni i kandidati za zamjenike dožupanice.

Budimir Genda, predstavio se kao dugogodišnji profesor u Gimnaziji Jurja Barakovića i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, otac dvoje djece s kućom i osobnim automobilom.

Mate Radović, predsjednik je županijske organizacije HSLS-a i voditelj Muzeja ninskih starina u Ninu, vanjske jedinice Arheološkog muzeja u Zadru, predstavljajući se kao kandidat za dožupana, podsjetio je na veliki zaokret u politici HSLS-a nakon epizode sa Stankom Zrilićem i Željkom Predovanom, te dolaska novog vremena oporbe HDZ-u.

Renata Sabljar Dračevac, uvjerena je u pobjedu na lokalnim izborima sa svojim koalicijskim partnerima. Izrazila je žaljenje što je HNS odustao od koalicije. Na novinarsko pitanje “Zašto je do toga došlo?”, SDP-ova kandidatkinja za dožupanicu odgovorila je da je “HSS krenuo u neprincipijelnu desnu politiku”. Dodala je kako se nada da će postizborno ipak doći do koalicije. Pojasnila je kako razlog odustajanja definitivno nije bilo mjesto dožupana, koje im je, kako je rekla, bilo zajamčeno. Zaključila je kako “ima podršku Županijskog odbora svoje stranke, u kojem su najvećim dijelom članovi iz Gradskog odbora”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...