Sjajna je reklama što na plakatima u Londonu piše ‘Garden – Tisno’

Više od 500 izvođača, promocije u 16 europskih gradova, prodaja ulaznica u 38 zemalja, te očekivanih 17 tisuća posjetitelja, brojčani su podaci ovogodišnjega, drugog tišnjanskog Gardena i još četiri glazbena događanja koja će se od 3. srpnja do 17. kolovoza održavati u uvali Rastovac i u klubu “Barbarella” na Prosici. Te je podatke u Šibeniku iznio Nick Colgan, organizator Garden festivala koji je, kako je istaknuo, iznimno zadovoljan suradnjom s domaćinima u Tisnom.

– Najveći broj posjetitelja festivala, njih između 90 i 95 posto, dolazi na tjedan ili više, tako da je u ovom slučaju riječ o odmoru. Povratne informacije posjetitelja prošlogodišnjih festivala vezane uz preseljenje manifestacije iz Petrčana u Tisno su pozitivne. Svi su, među ostalim, uživali u prijateljskom odnosu ljudi – kazao je Colgan.

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin, pak, zadovoljan je što se tijekom održavanja festivala prošle godine nije dogodio nijedan incident, iako je Tisno sa susjednom Betinom, Jezerima i Murterom “udomilo” 12 tisuća posjetitelja festivala i još tri tisuće ostalih gostiju. Istaknuo je, također, kako se njegova općina turistički profilira kroz Garden festival.

– Možda ni mi u Tisnome, pa vjerojatno ni u Hrvatskoj, nismo svjesni kolika je to reklama i koliko se nevjerojatnim čini što se u Londonu mogu vidjeti plakati na kojima piše “Garden – Tisno”. Ako zanemarimo zaradu koja se ostvari, profitirali smo utoliko što je jedno malo Tisno, s tisuću stanovnika, postalo prepoznatljivo kao odredište gdje mladi idu na party. Osim toga, uspjeli smo spojiti naše tradicionalne goste s mladim ljudima koji dolaze radi zabave, što se činilo gotovo nevjerojatnim – rekao je Klarin.

Tisno, inače, ove godine slavi 90. godišnjicu organiziranog turizma. Zahvaljujući Gardenu lani je ponovljen najbolji turistički rezultat koji je ostvaren u toj dugoj povijesti, pohvalio se na najavi drugog Gardena Filip Henjak, direktor Ureda Turističke zajednice Tisnog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...