Sjednica Skupština Turističke zajednice Zadarske županije

Dani hrvatskoga turizma održat će se u petrčanskoj Punta Skali u listopadu. Priznanje je to Zadru i Zadarskoj županiji za rastući turistički razvoj – kazao je prvi čovjek Turističke zajednice Zadarske županije Ivo Dunatov na sjednici skupštine tijela kojem je na čelu. Na dnevnom redu revidirali su se uspjesi iz 2012, a dio rasprave skupštinara prenosi

Predsjednik turističke zajednice Vira Kristijan Kapović smatra kako promjene koje se događaju u turizmu Zadarske županije ne prati županijski ured TZ-a. Vir je prošle godine, jedini uz Zadar i Biograd premašio milijun noćenja, a Nin, Privlaku, Vrsi i Vir županijski turistički ured ne podržava – to je ured za bilježenje statistike, rekao je Kapović

U Strategiji razvoja turizma Zadarske županije Vir ne postoji. Mi smo dio grad Zadra. Moram zaključiti da ured TZ-a spava, kazao je.

Ivo Dunatov odgovorio je kako županijska Turistička zajednica itekako podržava projekte lokalnih turističkih zajednica. Vrlo dobro surađujemo s lokalnim turističkim zajednicama. Spomenut ću samo to da smo surađivali s grupom turističkih zajednica Privlaka, Zaton, Vir Nin i Pag u aktivnostima vezanim za unaprjeđenje turističkih doživljaja i objedinjavanje prostora, pa smo tako mi bili inicijatori uređenja pješačkih i biciklističkih staza, odgovorio je Dunatov.

Statistički podaci o broju noćenja ne zanimaju ni Branku Radman koja je kazala kako moramo razviti sustav praćenja stvarne koristi od turizma. Znamo broj noćenja, ali ne znamo ništa o potrošnji u restoranima, trgovinama, ne znamo koliko je poljoprivrednih proizvoda plasirano na turističko tržište.

Hrvoje Anić u svojem je istupu na Skupštini županijske Turističke zajednice komentirao kako puno više ulažemo u Rayanair, nego u naš prostor.

Potrošeno je 390 tisuća kuna za izradu Strategije turizma Zadarske županije, hoće li to biti još jedno mrtvo slovo na papiru, pitao je Anić. Predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije, župan Stipe Zrilić naglasio je kako Strategiju ne smijemo zanemariti, jer sve ono što nije planirano strategijom neće dobiti financijsku potporu ni resornoga ministarstva niti europskih fondova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...