Sreća napustila Zadar

Minutu i 25 sekundi prije kraja Cibona je imala pola koša prednosti, 82:83, a Zadar je, nakon time-outa Ante Nazora krenuo u napad. Kaštropil je prilikom igre leđima izgubio loptu, Blassingame promašio tricu, ali onda sretno uhvatio odbijenu loptu i asistirao Šariću na polaganje za 82:85. Thorne je zabio oba bacanja (84:85), 35 sekundi prije kraja, a odgovornost je na drugoj strani preuzeo Strawberry. Odigrao je sve sam, izradio si šut i 15 sekundi prije kraja pogodio za 84:87.

Nazor je pozvao minutu odmora. Gosti nisu radili prekršaj, već je Delaš došao do šuta za tricu, ali nije pogodio. Uhvatio je, međutim, odbijanac i iz teške situacije pogodio za 86:87. Zadrani nisu stigli odmah prekinuti igru, nego su tek 2,7 sekundi prije kraja faulirali Žižića. Ovaj je promašio prvo pa namjerno i drugo bacanje, a skok u napadu uhvatio je Šarić i tu je priči bio kraj. Cibona je odnijela bodove s Višnjika i vjerojatno time zadarske snove o startnoj jedinici.

– Čestitam Ciboni na pobjedi. Bila je teška utakmica, na jednu loptu. Nisam zadovoljan pristupom. Nedostajalo je „fighta”, u odnosu na utakmicu s Cedevitom, posebno kada smo vodili. Nismo im smjeli dopustiti da se onako vrate nakon naših +9. Nismo dobro koristili male faule i dopustili smo Blassingameu da razigra i sebe i momčad. Presudila je upravo individualna kvaliteta tog igrača. Moramo se okrenuti radu i naučiti da je svaki detalj bitan, svaka lopta kao kuća, rekao je Nazor nakon utakmice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...