Svinjetina i u slovenskoj halal-salami

Švedska agencija za hranu DNK analizom otkrila je prisutnost znatne količine svinjskog mesa u goveđoj salami opremljenoj islamskim halal- certifikatom iz Slovenije.

Slovenski mediji navode da je riječ o goveđem kulenu proizvođača Košaki TMI iz Maribora. Ta tvrtka od 2007. ima halal-certifikat koji jamči da se radi o mesnom proizvodu dobivenom iz životinje koja je bila zaklana prema muslimanskim vjerskim propisima i da ne sadržava svinjetinu.

Glasnogovornica švedske agencije za hranu Louise Nyholm izjavila je da će o rezultatima testiranja biti obaviješten proizvođač u Sloveniji, ali i Europska unija jer se radi o nepravilnom označavanju proizvoda.

Direktor tvrtke Košaki TMI Jure Bojnec rekao je da još ne može komentirati slučaj za koji je tek čuo, da je na službenom putovanju u SAD-u te će više informacija moći dati idućih dana.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...