U Americi prikazana emisija o izvanzemaljcima: Stručnjaci otkrili zašto su uvjereni u njihovo postojanje

U Americi je nedavno prikazana emisija “Aliens: The definitive guide” u kojoj su stručnjaci kazali zašto su uvjereni da “mali zeleni” postoje.

Japanski fizičar sa Sveučilišta u New Yorku Michio Kaku uvjeren je u postojanje druge civilizacije.

“Neki znanstvenici kažu da smo sami u svemiru. Ma da. Koliko samo ima zvijezda u svemiru… Svemirski teleskop Hubble vidi oko sto milijardi galaksija, a to je samo dio onoga što trenutačno vidimo. Osim toga svaka galaksija ima oko sto milijardi zvijezda”, kaže fizičar koji je uvjeren kako negdje u svemiru sigurno postoji planet na kojem se odvija život.

Astrobiolog Lewis Dartnell govori kako postoji cijeli zoološki vrt planeta u svemiru, od kojih su mnogi tzv. “vodeni svjetovi” jer se sastoje samo od oceana dubokih stotine kilometara.

Znanstvenici su pomoću tehnologije procijenili da bi moglo postojati više od sto milijardi planeta sličnih Zemlji, a Michio Kaku kaže kako su tri važna faktora koja karakteriziraju naprednu civilizaciju.

“Morate imati oči grabežljivca jer su grabežljivci pametniji od plijena. Zato se često kaže da je lisica lukava. Druga stvar određeni je način kojim biste mogli manipulirati okolinom, primjerice čovjekov palac ili životinjska kandža. Treća je stvar jezik jer skupljeno znanje morate prenijeti dalje kako se ne bi izgubilo”, mišljenja je fizičar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...