U Trnsko (opet) po ABA ligu

Ritam Lige za prvaka je takav da je dvoboj s Cibonom za Zadrane već davna prošlost, a u mislima im je samo sutrašnji dvoboj na gostovanju kod Zagreba.

Cibona je ostvarila važnu pobjedu i napravila veliki korak prema startnoj jedinici uoči doigravanja. Sada ima pobjedu više od gradskog rivala i ako oboje u sljedeća četiri kola odrade posao kako se očekuje, odlučivat će međusobni okršaj u posljednjem kolu. Zadar bi mogao s posebnim zanimanjem promatrati taj dvoboj samo ako i on dobije sve do kraja, jer bi onda, u slučaju pobjede Cibone nad Cedevitom, skočio na drugo mjesto. A ono znači prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja. No prvo se treba posvetiti ostvarenju glavnog cilja ove sezone, trećem mjestu, koje vodi u ABA ligu, a koje teoretski još nije osigurano. Sutrašnje bi kolo moglo dati važne odgovore u tom smjeru.

Pobijedi li Zadar Zagreba u Trnskom, a Jolly izgubi u Rijeci, taj bi dio priče mogao biti praktički riješen. Naravno, ukoliko u završnici ne bi bilo nekih većih iznenađenja, poput pobjeda Šibenčana u Zagrebu ili kiksa Zadrana na Višnjiku. Nema sumnje da je Zadar kvalitetnija momčad od Zagreba, no to treba potvrditi na terenu. Uostalom, sastav Danijela Jusupa u posljednje vrijeme igra nešto bolje, nego što je to bio slučaj prije dvadesetak dana, kada je na Višnjiku izgubio 19 razlike. U posljednja tri kola ostvario je dvije domaće pobjede (Alkar, Jolly) i jedan poraz (Cedevita), uz prosjek od 92 postignuta poena. Pritom je Jollyju zabio čak 19 trica (Krapić i Car po 5), uz 63% uspješnosti, a Cedeviti 12 (Krapić 6, Garma 3), uz 55%. Potonji dvoboj bio je neizvjestan praktički do posljednje minute, a motiva protiv Zadra Zagrepčanima sigurno neće nedostajati. Stoga, oprez!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...