Uhićeno 37 mafijaša, među njima i gradonačelnik

Talijanska policija uhitila je 37 osoba osumnjičenih da pripadaju sicilijanskoj mafiji, uključujući i gradonačelnika jednog grada na Siciliji, objavila je policija.

Uhićenja, pod optužbama za organizirani kriminal i iznudu, naredio je antimafijaški ured policije u Palermu u sklopu akcije protiv mreže koja je kontrolirala poslove u gradovima oko glavnoga grada Sicilije.

Među uhićenima je gradonačelnik Monteleprea, gradića s 6000 stanovnika poznatog po tome što je u njemu rođen Salvatore Guiliano, bandit iz 40-ih godina prošlog stoljeća kojega su zvali Robin Hood.

Antimafijaški tužitelj Francesco Messineo rekao je novinarima da je istragom otkriveno da je mreža pokušavala utjecati na lokalnu politiku.

Italija se već dugo bori sa snažnim utjecajem mafije čije operacije po procjenama čine deset posto talijanskog BDP-a. Glavne mafijaške organizacije, sicilijanska Cosa Nostra, kalabrijska ‘Ndrangheta’ i Camorra iz Napulja, godišnje ‘okrenu’ 116 milijardi eura, pokazuju podaci UN-ova ureda za narkotike i kriminal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...