VAFI 3. dan: Skejtanje, grafiti, crtići i koncert

U četvrtak je počeo 4. VAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih u Varaždinu. Evo što nas čeka sve danas za pogledati i zabaviti se.

Nakon bike&skate show upa, graffiti show offa i break dance na redu je i VAFI izlazak. Večeras na festival dolaze i Gorillaz. U subotu VAFI zatvara službene projekcije. Nakon što žiri zajedno s publikom u kinu Galerija u 9:30 i 11 sati pogleda filmove kategorija MIDI (11-14 godina) i MAXI (15-18 godina) zatvorit će se i razmišljati o najboljim idejama. No, festival ne jenjava. Daleko od toga.

Brzo crtanje i SZ vjetar – Već ujutro, u 10 sati, u palači Herzer suvoditelji VANIME Karla Skok i Manuel Lazar održat će natjecanje u brzom crtanju “Speed Toon”, a za najbolje pripremljene su i nagrade. Oni željni znanja moći će u 16 sati u palači Herzer prisustvovati predavanju zagrebačkog ilustratora i animatora Zdenka Bašića “Od priče do filma Sjeverozapadni vjetar”.

MTV kreće u Park – MTV na VAFI dolazi pokrenuti ekipu u Parku za mlade. Samo u subotu jednog od najpoznatijih hrvatskih graffiti umjetnika Lunar moći ćete vidjeti na djelu u Varaždinu. Uz Lunara u parku će se skupiti bajkeri&skejteri, brejkdenseri, a MTV se pobrinuo i za party. Glazbu pušta DJ Sheko.

VAFI subota nije zaboravila ni najmanje. U kinu Galerija u 17 sati u kategoriji SENIOR prikazat će se 11 filmova za djecu stariju od 10 godina sa svih strana svijeta (Indija, Kanada, Velika Britanija, Argentina…), a odmah nakon njih, u 18 sati, slijedi projekcija “The best of Kiki Tabor”, izbor najboljih animiranih filmova za djecu Tabor film festivala.

Gorillaz u Rogozu – VAFI po prvi put na svom 4. izdanju izlazi. Scena Rogoz ugostit će najpoznatiji virtualni (animirani) bend – Gorillaz s početkom u 21 sat. Nakon projekcije spotova tj. “koncerta” slijedi i party – naravno u MTV stilu.

Svi programi su besplatni!

27. travnja, SUBOTA

9.30 KINO GALERIJA, MIDI 3 – službena projekcija

10.00 PALAČA HERZER, Speed Toon, natjecanje u brzom crtanju

11.00 KINO GALERIJA, MAXI, službena projekcija

14.00 PARK ZA MLADE, MTV feat. VAFI

16.00 PALAČA HERZER, Od priče do filma, Sjeverozapadni vjetar predavanje by Zdenko Bašić

17.00 KINO GALERIJA, VAFI SENIOR, animirani filmovi za djecu, 10+

18.00 KINO GALERIJA, The best of Kiki Tabor, animirani filmovi za djecu

21.00 SCENA ROGOZ, koncert Gorillaz & party

www.vafi.hr

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...