Velika fešta u Splitu: Danas svečano otvorenje Zapadne obale

Splićani će danas napokon prestati odgađati šetnju Zapadnom obalom. Nakon gotovo dvije godine iščekivanja, prošireno i uređeno izdanje šetnice danas će u punom sjaju biti mjesto slavlja. Gradonačelnik Željko Kerum u više je navrata isticao kako je ovo prvi veliki projekt napravljen u Splitu nakon Mediteranskih igara 1979. godine.

Za prolongiranje roka otvaranja šetnice čak pet puta u zadnjih pet mjeseci krive su najprije tegobe u poslovanju tvrtke “Konstruktor” koji je izvodio radove, a uslijedili su loši vremenski uvjeti te dobivanje tehničke i uporabne dozvole, pravdao je dogradonačelnik Jure Šundov.

Novo ruho šetnice opremljeno je, između ostalog, klupama od tikovine i hortikulturom – na koju je potrošeno oko 250.000 kuna.

80 mil. kuna vrijedna obala bit će otvorena uz svečanost koja će započeti promenadom solinske limene glazbe i kaštelanskih mažoretkinja. Oni će se u 11.30 uputiti od ulaza u Dioklecijanove podrume, do nove šetnice, otkriva detalje programa Damir Karaman iz organizacije.

U 17 sati, drugi dio programa starta s podjelom 6 tisuća porcija njoka s mesom i rižota s plodovima mora uz besplatno piće, a nakon toga slijedi promenada bajkera. Uz to, priprema se i atletska utrka te mimohod kliških uskoka i omiških gusara.  Cjelodnevna fešta otvaranja nove šetnice Splićane će koštati oko 550 tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...