Vodicama nagrada za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi

U utorak, 9. travnja, Gradu Vodicama će u Zagrebu biti dodijeljeno priznanje za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi.

Nagrada će biti uručena gradonačelnici Grada Vodica Branki Juričev Martinčev, a nagrađeni projekt Grada Vodica na svečanosti će predstaviti Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Grada Vodica.

Naime, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj u studenom 2012. godine pokrenula je program INpuls – Inovacije i najbolja praksa u lokalnoj samoupravi s ciljem sustavnog prikupljanja, objavljivanja, ocjenjivanja, širenja i nagrađivanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.

Tijekom razdoblja nominacija najbolje prakse zaprimljena je 71 nominacija za priznanje INpuls u pet područja ocjenjivanja – energetska učinkovitost, poticanje gospodarskog razvoja, suradnja s građanima i civilnim društvom, zaštita okoliša i prostorno uređenje te predškolski odgoj. Grad Vodice prijavio se s projektom gospodarske signalizacije u tri kategorije: poticanje gospodarskog razvoja, suradnja s građanima i civilnim društvom te zaštita okoliša i prostornog uređenja.

Pet tročlanih ocjenjivačkih odbora sastavljenih od stručnjaka za svako pojedino područje ocijenili su sve nominacije i utvrdili dobitnike priznanja za najbolju, odnosno istaknutu praksu u lokalnoj samoupravi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...