Vodicama pročišćivač od 9 milijuna eura

U drugoj polovici ove godine u Hrvatskoj bi trebala početi provedba nekoliko velikih prioritetnih projekata, ukupne vrijednosti više od pola milijarde eura, od čega u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a očekuju sufinanciranje iz sredstava strukturnih i Kohezijskog fonda EU-a u iznosu višem od 430 milijuna eura.

– Za financiranje iz europskih fondova pripremljeno je devet “velikih” projekata, koji su vrijedni oko ili iznad 10 milijuna eura. S njihovom provedbom počet će se ove godine, a trebali bi biti dovršeni do kraja 2016. godine – najavio je ministar Branko Grčić.

Najveća ulaganja, od gotovo 300 milijuna eura, predviđena su trima projektima Hrvatskih željeznica (HŽ). Hrvatske vode pripremaju pet projekata u koje planiraju uložiti više od 230 milijuna eura, dok je vrijednost projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pri riječkom sveučilištu oko 19 milijuna eura. Veći dio ukupnog iznosa tih ulaganja, i to u omjeru od 70 do više od 80 posto, predviđeno je za financiranje iz EU fondova.

Hrvatske vode za sredstva EU-a predviđaju izgradnju, rekonstrukciju ili proširenja vodovodnih sustava i sustava pročišćavanja otpadnih voda u Osijeku, Poreču, Čakovcu, Vukovaru i Vodicama.

Riječ je o projektima čija se vrijednost, ovisno o obujmu radova, procjenjuje u rasponu od 9,1 milijun eura u Vodicama (izgradnja pročišćivača otpadnih voda i sustava javne odvodnje), do više od 72 milijuna eura u Osijeku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...