Vrančić SDP-ovoj Antičević Marinović: Prijavite nas Uskoku ili ćemo mi vas!

Posljednja sjednica Gradskog vijeća aktualne vlasti protekla je u iznimno zanimljivom međustranačkom prepucavanju. Premda je gradonačelnik Zvonimir Vrančić istaknuo kako govornicu neće koristiti u predizborne svrhe, upravo se to dogodilo. Prije početka aktualnog sata, zahvalio se svim stranačkim kolegama, opoziciji i novinarima na konstruktivnoj suradnji. Istaknuo je projekte na koje je ponosan: usvojen Prostorni plan, izgradnju vrtića, sređenu taxi službu, organizaciju filmskog festivala u Zadru. Naglasio je i osobnu satisfakciju zbog veličanstvenog dočeka generala Ante Gotovine da Dan grada.

SDP-ova gradska vijećnica Ingrid Antičević Marinović upitala je za financijsko stanje gradske Uprave koje HDZ-ova vlast ostavlja u naslijeđe onoj budućoj, na što je gradonačelnik objasnio da će sve odgovore dobiti tijekom jedne od prethodno objavljenih dnevnih točaka dnevnog reda, čudeći se da da to uopće pita. Ljuteći se zbog aluzije da je sa svojim suradnicima sudjelovao u “mutnim radnjama”, poručio je: “Ako vi ne prijavite mene, ja ću vas, da se poslužim riječima jednog svog suradnika”.

Također SDP-ovka Sabina Glasovac, prozvala je Vrančića zbog nepoduzetnosti vezano za Galićevu zgradu: “Zašto ne želite postupiti po pravomoćnom izvršnom rješenju koje ste sami potpisali i izdali?” Na to joj je on spočitao da koristi priliku dobiti koji politički bod na spomenutoj situaciji, “iako je dobro upoznata sa svime i tko stoji iza svega”.

HNS-ova Vesnu Sabolić zanimalo je zašto stranke ne mogu održavati predizborne skupove, odnosno sastanke s građanima u gradskim mjesnim odborima. Vrančić joj je na to spustio da zadarske stranke stranke ionako besplatno koriste vrlo komforne prostorije na atraktivnim pozicijama u samom centru grada.

Između ostalog, bilo je riječi i Košarkaškom klubu Zadar kao prepoznatljivom zadarskom brendu u Europskoj uniji. Gradonačelnik je obećao da će sa svojim timom učiniti sve da mu se otpiše dug, odnosno u predstečajnom postupku, prilikom nagodbe, dug svede na najmanju moguću mjeru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...