Za rekonstrukciju gradskih prometnica 25 milijuna eura

Grad  Zadar danas je predstavio početak izrade Projekta prometnog sustava grada Zadra: ITS (inteligentni transportni sustav) s revizijom i dopunom prometne studije grada Zadra. Riječ je o studiji koju će za Grad Zadar izraditi  tvrtka Promel projekt u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu za 390 tisuća kuna, u roku osam mjeseci.

Kako je istaknuo Matko Segarić, pročelnik za graditeljstvo, izrada samog Projekta  je temelj za dobivanje bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova Europske unije. Naime, za uređenje prometnog stanja u Zadru bit će potrebno utrošiti oko 25 milijuna eura. U konačnici, to bi ujedno dovelo do razvoja marina, golf terena te obrazovnog i ugostiteljskog sektora.

Projekt će, uz rekonstrukciju prometnica te prometnu povezanost, ići i u korak sa zaštitom okoliša, smanjenjem buke i koncentracije štetnih plinova.

O usvajanju modela upravljanja prometom u tipičnim i atipičnim situacijama te smanjenju vremena putovanja, kojem se teži, govorio je i Zlatko Vuković iz Promel projekta. U svojoj prezentaciji naglasak je stavio na 66 gradskih zona koje će biti obuhvaćene ovim projektom, čija duljina iznosi 255 kilometara.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...