Zadar želi vrh tablice

Domaći poraz od Jollyja prizemljio je Zadrane i ukazao im na to da borba za treće mjesto i ABA ligu još nije gotova, ali velika pobjeda protiv Cedevite svega tri dana kasnije, vratila je euforiju među navijače.

Momčad Ante Nazora će večeras u svojoj dvorani pokušati pobijediti Cibonu i tako doći u veliku priliku da Ligu za prvaka završi na prvom mjestu. A zna se što bi to značilo. Nakon odlične podrške s tribina protiv Cedevite, nema sumnje da će ovaj put tribine Krešinog doma biti još bolje popunjene. A „šesti igrač” je nešto, što će momcima u bijelom itekako trebati protiv protivnika punog iskusnih i kvalitetnih igrača.

– Cibona je prva na tablici i pobijedila nas je u Zagrebu u neizvjesnoj utakmici. Tada nismo adekvatno obrambeno odgovorili, posebno na  njihov vanjski šut sa „high post” pozicije. To je segment na kojeg moramo jako pripaziti, budući da imaju igrače s golemim iskustvom poput Žižića i Nicevića, te Šarića. To im trebamo oduzeti – upozorava u najavi trener Zadra.

Treneru Zadra svakako je jako važno da je protiv Cedevite imao veći doprinos rekonvalescenata Dwighta Thornea i Franka Kaštropila, koji će protiv Cibone biti itekako potrebni.

– Ova nam je utakmica jako važna, a momčad Cibone je jako kvalitetna. Zna se s kojim rosterom i kakvim ambicijama su krenuli, ne samo u prvenstvo Hrvatske, nego i u Jadransku ligu. Toga moramo biti svjesni i nastojati im se suprotstaviti entuzijazmom, kakvoga smo pokazali protiv Cedevite. To je primarno. Treba nam jako dobra psihološka priprema u pogledu motivacije i angažmana i tu ćemo tražiti našu šansu.

Ako bude prilike, Zadrani će u završnici sigurno razmišljati i o tome kako dobiti sa više od šest razlike, koliko su izgubili pod tornjem, ali u pripremi utakmice o tome nije bilo govora.

– Važnije je pobijediti i to nam je glavna preokupacija. Razlika je ipak u drugom planu – zaključio je Nazor, koji će na raspolaganju imati isti sastav kao i protiv Cedevite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...