Zapadna obala: 2000 Splićana na gastronomskoj fešti

Više od dvije tisuće građana Splita prisustvovalo je gastronomskoj fešti, kako je nazvan početak drugog dijela otvaranja Zapadne obale. Nešto iza 17 sati s Poljuda je krenula velika kolona bikera i oldtimera koju je na Harley Davidsonu predvodio osobno gradonačelnik Željko Kerum, a njihov prolazak Zapadnom obalom označio je početak podjele više od pet tisuća porcija rižota s plodovima mora i njoka s mesom.

Kerum je sišavši s motora, u prolazu prema hotelu Marjan, prozborio tek nekoliko rečenica.

– Nije meni teško voziti motor, pa vozio sam i prije – odgovorio je gradonačelnik na pitanje pa nastavio:

– Drago mi je što su Splićani sretni zbog otvorenja Zapadne obale, ovo je velika stvar za grad i poklon svim njegovim stanovnicima. Zato smo i htjeli da otvaranje bude obilježeno na ovako poseban način – zaključio je Kerum, a zatim se krenuo odmoriti u hotel Marjan.

Reakcije okupljenih građana na otvaranje Zapadne obale su uglavnom pozitivne.

– Sve je odlično napravljeno, falila je ova šetnica Splitu, vrijedilo je uloženog novca – kazao nam je stariji gospodin.

Njegov prijatelj pak nije bio toliko zainteresiran za Zapadnu obalu.

– Ma glavno je da ima za ist i pit, al’ je važno šta otvaraju. Možeš birat između ribljeg i mesnog menija, poslije je muzika. Žele je lipo počastija, šta je je – dodao je.

Sreli smo i ekipu iz Sutivana koja je još jutros trajektom stigla u Split samo zbog otvorenja Zapadne obale.

– Tu smo cijeli dan, zadnji trajekt nam je u 20.30 sati, tako da ćemo vatromet gledati s njega…

Bilo je i nezadovoljnih.

– Sve ovo lijepo izgleda, ali mislim da je napravljeno u pogrešno vrijeme. Mogao se ovaj novac potrošiti na otvaranje radnih mjesta, a obala je mogla čekati i bolje dane – kazala nam je starija Splićanka.

Nakon završetka gastronomske fešte slijedi glazbeni dio programa u kojem će građane zabavljati Oliver Ban. Koncert će se održati s pozornice koja je smještena u moru…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...