Zašto Kukuriku Vlada želi rasprodati Hrvatsku?

VLADINA najava početka procesa privatizacije Croatia Osiguranja i Hrvatske poštanske banke krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca, izazvala je oprečne reakcije. Dok vladajući kažu kako ne prodaju nacionalne resurse, oporba se žesti. Tim povodom oglasili su se i iz Bloka Umirovljenici Zajedno:

“Svaka iole normalna politička stranka ili udruženje građana koja želi dobro Hrvatima je jučer ostala zgrožena izjavom premijera Milanovića koji je najavio daljnju rasprodaju Hrvatske riječima: `Trgovačka društva nisu nacionalni resursi, to su društva dioničara koja na tržištu pokušavaju zaraditi što je više moguće. Trebamo zadržati monopol u temeljnim resursima kao što su vode i šume, a sve ostalo je tržište na kojem postoje vrlo strogi EU mehanizmi`.

Mi iz Bloka Umirovljenici Zajedno se kao i svi Hrvati moramo pitati postoji li negdje na našoj planeti takva država osim Milanovićeve vizije Hrvatske koja nema u svom vlasništvu niti jednu kompaniju osim onih koje upravljaju vodama i šumama?

Da bismo dobili odgovor na ovo za budućnost naše djece iznimno važno pitanje pogledati ćemo kakvo je stanje u Europskoj uniji:

Kao što svi znamo u Mađarskoj su kompanije od nacionalnog interesa MOL i MVM, pa ova država nije slična Milanovićevoj viziji Hrvatske. Pošto bi gospodin Milanović mogao reći da je Mađarska malena, gotovo nevažna država pogledajmo teškaše iz Europske Unije. U vlasništvu Njemačke države se nalaze Deutsche Telecom i Volkswagen, u onom od Francuske Air France, u talijanskom Eni, a Portugal je odustao od zlatne dionice u svojim strateškim kompanijama pod ucjenom teškom 111 milijardi dolara.

Ukratko po Milanovićevoj viziji Hrvatske mi ćemo živjeti u državi koja neće imati niti jednu stratešku kompaniju za razliku od svih drugih država i same Europske unije koja jasno dopušta da sve države imaju pravo na strateške kompanije koje će zaštiti zlatnom dionicom.

Mi iz Bloka Umirovljenici Zajedno znajući vrlo dobro što čeka našu djecu i unuke ako se ostvari tmurna vizija Zorana Milanovića dižemo svoj glas protiv njega svjesni da niti jedan Hrvat koji želi dobrobit Hrvatskoj neće dopustiti da se ostvari premijerova vizija države u kojoj ništa osima zraka i vode neće biti hrvatsko”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...