Žele vladati Virom bez podjela

Marko Vučetić, doktor znanosti iz znanstvenog polja filozofije nezavisni je kandidat za načelnika Općine Vir koji će se na to mjesto kandidirati uz potporu HNS-a, HSU-a i HSP-a. Spomenute stranke tvore novooformljenu koaliciju “Vir bez podjela”, a Vučetić pojašnjava kako ta podijeljenost ima više dimenzija:

– Prva dimenzija je da se ne dijelimo po stranačkoj pripadnosti, nego po našoj zauzetosti za dobro prostora prema kojem živimo i ljudima s kojima živimo. Htjeli bismo da politička dimenzija ne bude shvaćena u pogrdnom grčkom smislu, da su oni nad kojima se vlada “idiotes”, dakle idioti jer nisu u stanju vladati sobom, nego im je potrebna netko da njima vlada, te da ae taj oblik shvaćanja politike ne pronosi kroz naše prostore. Ovo je koalicija koja bi destruirala sve uhodane oblike dosadašnje političnosti i mi smo se odlučili iz svojih vlastitih snaga napraviti nešto za dobro Vira, pojasnio je Vučetić razloge okupljanja i predstavljanja njihovog programa u prostorijama zadarskog HNS-a.

Vučetić je predavač na Odjelu za filozofiju Sveučilišta u Zadru i predavač na Visoko-katehetskoj školi, a trenutačno radi na svom drugom doktoratu iz znanstvenog polja teologije.

– Vir je općina koja broji oko tri tisuće stanovnika. U ljetnim mjesecima se taj broj povećava čak do 50-60 tisuća stanovnika. No on nema kvalitetne preduvjete ni za one koji povremeno borave tamo, a kamoli za one koji tamo borave stalno, rekao je Vučetić, ističući problem oko vrtića, ali i nepostojanje mrtvačnice, neriješenu kanalizaciju i vodovod:

– Virskom općinom se vlada, njome se ne upravlja. No mi ne bismo htjeli biti nova politička snaga koja će unijeti jednu novu podjelu, a to je da samo pričamo i razgovaramo o onome što ne valja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...