Zlatna medalja “Mićanovim dvorima”

Jučer je Seoskom gospodarstvu Mićanovi dvori održan Okrugli stol o potencijalima ruralnog i pustolovnog turizma u Hrvatskoj kojeg su organizirali Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji s Riva rafting centrom i Zadarskom županijom.

Okrugli stol je obuhvatio temeljna pitanja koja se vežu uz ruralni i pustolovni turizam “gdje smo i što nam je činiti?”, na koja su pokušali odgovoriti stručnjaci iz područja turizma, tour operatori, predstavnici nacionalnih parkova te uspješni podzetnici iz sektora ruralnog i pustolovnog turizma.

U okviru programa održana su i stručna predavanja prilikom kojih su se javnosti predstavili; Robert Baćac, pokretač Ruralista, Danijel Lacko, praktičar i dugogodišnji organizator i promotor pustolovnog turizma RH i Ognjen Škunca, zamjenik voditelja Projekta COAST.

Nakon toga uslijedila je panel diskusija koja je potaknula goste da istaknu prepreke koje koče razvoj ruralnog i pustolovnog turizma. U diskusiji su sudjelovali Đuro Župan, domaćin i suorganizator,, Lidija Mišćin, poslovna tajnica Zajednice ruralnog turizma pri HGK, Ivana Svetić, voditeljica marketinga i komercijalnih djelatnosti u JU Park prirode Velebit, Josip Matassi, koordinator izrade Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije, Županijska razvojna agencija ZADRA i dr.sc. Božena Krce Miočić sa Sveučilišta u Zadru.

– Teško je u Hrvatskoj raditi i razvijati se. I sada se javljamo s područja koje je još uvijek nerazvijeno i zapušteno, zapravo društveno devastirano. Jedina formula uspjeha na području ruralnog turizma je: dobra procjena prostora, predanost i cijelodnevni rad – istaknuo je, međuostalim, Đuro Župan, dobitnik zlatne medalje  na prvom natječaju za najbolje agroturističko imanje Dalmacije kojeg je 2013. godine organizirao UNDP kroz Projekt COAST.

Nakon Okruglog stola održana je svečana dodjela medalja za najveća postignuća na području ruralnog turizma koja su dodjeljena sljedećim gospodarstvima i poljoprivrednicima:

Zlatne medalje:

Zadarska županija:

Seosko gospodarstvu Mićanovi dvori

Kuće za odmor Varoš i Pojata – Ugostiteljski obrt Rajna

Seljačko gospodarstvo Vrata Velebita

Poljoprivredna zadruga Maslina i vino

Vinarija Škaulj – OPG Šime Škaulj

Splitsko-dalmatinska županija:

Agroturizam Kod Magića – OPG Denis Jerković

Etno selo Kokorići – hotel Prvan

Stella Mediterranea d.o.o.

Brončana medalja:

Zadarska županija:

OPG Jurjević

Naposljetku upriličena je i vođena degustacija vrhunskih ekoloških vina Zadarske županije s naglaskom na vina autohtone sorte Maraština, koja se razvija u vinski brand Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...