Zvijezda Borussije u Posedarju kupila zemljište za tri milijuna eura: “Ima boljih lokacija, na udaru je bure, a nema ni priključke…”

Zvijezda Borussije iz Dortmunda i njemački nogometni reprezentativac, 24-godišnji branič Mats Hummels, kupio je atraktivno zemljište u Posedarju na kojem priprema gradnju triju luksuznih turističkih vila. Teren površine 1726 četvornih metara nalazi se u prvom redu do mora, između pansiona “Pavlinka” i predjela Svrdlac u smjeru Masleničkog mosta, a mladi nogometaš kupio ga je 23. listopada prošle godine preko ovlaštenog posrednika od posedarske obitelji Klanac.

Cijena građevinskog zemljišta na toj lokaciji kreće se između 200 i 300 eura za četvorni metar, tako da se cijeli posao kupnje terena i izgradnje triju luksuznih vila procjenjuje na dva do tri milijuna eura.

− Općina će Hummelsu izdati suglasnost za gradnju jer je projekt u skladu s našim prostornim planom. Što se tiče komunalnog doprinosa, Općina ga je zbog legalizacije smanjila sa 100 na 30 kuna za sve graditelje. Budući da se grade tri objekta ukupne zapremnine nešto veće od 3000 kubika, Hummels će za doprinose morati platiti oko 92 tisuća kuna − kazao nam je pročelnik jedinstvenog upravnog odjela u Općini Posedarje Žarko Zurak.

Gotovo nitko u mjestu nije znao da je mlada njemačka nogometna zvijezda postala vlasnik nekretnine u Posedarju. Navodno su prve vijesti o tome s nogometnog treninga donijela djeca koja su, prateći igračeve službene internetske stranice i profil na Twitteru, “otkrila” da je Mats Hummels kupio zemljište u Posedarju i postao njihov susjed.

Konačna potvrda da je riječ o jednom od najboljih mladih igrača Bundeslige došla je početkom tjedna, kad je u Općinu stigao zahtjev za obračun komunalnog doprinosa na ime Juliana Matsa Hummelsa iz Dortmunda, Kirchhorder str. 196. Vrijednost Matsa Hummelsa na europskom nogometnom tržištu inače je oko 24 milijuna eura.

− Ne znam tko mu je savjetovao da tu kupi zemlju, nije to neka lokacija, ima ih puno boljih u Posedarju. Prvo, na udaru je bure, a nema ni komunalnih priključaka. Zapravo, zahvaljujući vlasniku “Pavlinke”, koji je sam izgradio i financirao radove, moći će se priključiti na vodu, ali nema ni struje ni kanalizacije. Ili će morati graditi crnu jamu ili ugraditi biopročistač − kazali su nam prvi Hummelsovi susjedi, koji su od novinara doznali tko im se “doseljava” u neposrednu blizinu.

− Ako on tu bude dolazio, to će biti dobro za Posedarje i za turizam. Ako samo izgradi kuće i proda ih, uzme novac i ode, nek mu Bog da zdravlje… − kažu susjedi, dodajući da je krčenje parcele počelo prije nekoliko mjeseci.

− Ja sam Hummelsa doveo u Posedarje − kaže Denis Poljak, vlasnik njemačko-hrvatske građevinske tvrtke “Mjesto za vas”, koja po sistemu “ključ u ruke” gradi vile za mladog stopera Borussije.

Poljak je rođen i odrastao u njemačkom Dortmundu, gdje ima građevinsku tvrtku i agenciju za prodaju nekretnina. Prije četiri godine vratio se u Hrvatsku i u Vodicama otvorio mješovitu građevinsku tvrtku.

 

Osobno izabrao teren

− Hummelsa znam još iz Dortmunda. Čuo je da mi radimo po njemačkim standardima pa nam je povjerio svoju investiciju u Posedarju − kaže Poljak, koji je Hummelsa zastupao i u kupnji zemljišta.

Od tri luksuzne vile koje će izgraditi za Hummelsa, dvije manje, od oko 250 kvadrata, ići će na prodaju, a treća vila, najveća, površine oko 600 kvadrata i s vanjskim bazenom, ostat će u Hummelsovu vlasništvu.

Za Hummelsa pripremaju posebno unutrašnje uređenje vile, nastavlja Poljak, a useljenje se očekuje već za Božić.

− Sve vile imat će luksuzno uređenje, ali njegova posebno. Želimo da se vlasnik osjeća ugodno čim uđe u kuću. To namjeravamo postići posebnim kontrastima boja na zidovima i udobnim namještajem. Posedarje je lijepo i mirno mjesto, a Hummels prije svega želi mjesto gdje se može odmoriti. U Posedarju će sigurno imati svoj mir − zaključio je vlasnik tvrtke “Mjesto za vas” Denis Poljak.

− Naravno da je Hummels bio u Posedarju i vidio teren. Da ga nije vidio, ne bi ga kupio − kaže Poljak.

O vrijednosti investicije nije htio govoriti, ali potvrdio nam je da će zajedno s Hummelsom nastaviti investirati u gradnju turističkih vila na drugim lokacijama diljem Dalmacije.

− Radimo isključivo za njemačko i austrijsko tržište. Osim Hummelsa, među investitorima ima još poznatih ljudi iz njemačkog nogometa, ali o njihovim imenima ne mogu govoriti. Posao za sada dobro ide i nadam se da će na koncu i ulagači i kupci biti zadovoljni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...