Antičević Marinović poručila onima koji “drmaju” gradom: “Gotova je privatna zabava na koju su pozvani samo izabrani!”

U prostorijama zadarskog SDP-a predstavljen je socijalno-zdravstveni program za unaprjeđenje života Zadrana. Konferenciji za novinare nazočili su SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ivo Bilić, kandidatkinje za njegove zamjenice Sabina Glasovac i Ljiljana Klarin, predsjednica GO SDP-a Ingrid Antičević Marinović i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Antičević Marinović poručila je “onima koji drmaju gradom da je gotova privatna zabava na koju su pozvani samo izabrani”. Dodala je da “u Gradu treba raditi, a ne od Grada udobno živjeti”.

Ivo Bilić je prenio novinarima dvije sudbine koje su ga osobito pogodile zadnjih dana:

– Razgovarao sam s mladim čovjekom koji mi je rekao da je najteži posao naći posao. Također me pogodilo kad sam čuo od oca dvoje djece, koji živi od 1.600 kuna, da se ne boji smrti nego života, ispričao je Bilić dodajući da će se njegov tim izboriti za drukčiji, bolji Zadar, s više socijalne pravde za mlade, stare, nemoćne i siromašne.

Istaknuo je da će se založiti za dovršetak gospodarskih zona i Centra za mlade, kao i za otvaranje novih radnih mjesta i nultu toleranciju korupcije.

Sabina Glasovac, savjetnica za odgoj i obrazovanje ministra Željka Jovanovića, izrazila je nezadovoljstvo zbog stvaranja nepotrebnih kadrova na Sveučilištu u Zadru što kao posljedicu ima mlade, nezaposlene i nesretne ljude. Naglasila je potrebu promjene ovog trenda i bolju suradnju Sveučilišta, Grada i privatnog sektora.

Zadarska liječnica Ljiljana Klarin iz prve ruke je upoznata sa zdravstvenom uslugom građana. Rekla je kako se već dugi niz godina bori za osnivanje Centra za koordinaciju svih udruga koje se bave palijativnom skrbi (brigom o umirućim pacijentima). Istaknula je kako će se koalicija SDP-HNS-DSU-HSLS-HSZ izboriti za novi Centar za socijalnu skrb, prava osoba s invaliditetom i socijalno ugrožene građane.

Puno pažnje polagat će se, dodala je, na prevenciju bolesti. U vrtiće i škole će se uvesti ekološki proizvedena hrana, a učenicima će se osigurati besplatno korištenje sportskih dvorana kako bi manje vremena provodili na ulici i za računalima.

Milanka Opačić je pozvala zadarske obitelji da pomognu udomiti djecu koja nemaju dovoljno roditeljske ljubavi i pažnje, a to su zaslužila. Navela je kako na našem području postoje svega 34 udomitelja, i to samo srodnička.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...