Bepo Filipi odlazi na Mediteranske igre

Nakon odlične organizacije Prvenstva Hrvatske u amaterskom boksu, BK Zlatna rukavica nastavlja s nizom aktivnosti. Najpoznatiji njihov član Bepo Filipi nalazi se na pripremama hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo u Minsku (30. svibnja do 9. lipnja). Uz zadarskog boksača na pripreme su stigli Mirsad Ahmeti, Ivan Njegač, Borna Katalinić, Sanjin Pol Vrgoč, Marko Čalić, a kasnije su se priključili Mateo Komadina te poluteškaš Hrvoje Sep, dok je adut u superteškoj kategoriji, Filip Hrgović, zbog bolesti propustio ne samo finale WSB-a u Kazahstanu, nego i pripreme na Krku, a upitno je hoće li se oporaviti i do samog Europskog prvenstva.

Još jedan težak udarac za nacionalnu vrstu je izostanak Stipana Prtenjače u lakoj kategoriji, koji je na nacionalnom prvenstvu, kako se doznaje, bio pozitivan na doping-testu, pa je do okončanja postupka, dok se ne otkrije o čemu je točno riječ, privremeno suspendiran.

Valja spomenuti da Bepo Filipi ipak nije kandidat za Europsko prvenstvo. Njega je izbornik odlučio poslati na Mediteranske igre u Tursku.

Od Bepa Filipija se očekuje dobar nastup u turskom Mersimu od 20. do 30. lipnja. A drugi brat Filipi, junior Toni te Dražen Carminatti (junior), Martin Gulan (kadet) i Katarina Vrsaljko (ml. kadetkinja) nastupit će u drugom kolu Hrvatske boksačke lige koje se održava u Sesvetama. Juniorka Loreta Ivankov nakon odlične izvedbe na Višnjiku pozvana je u žensku boksačku reprezentaciju, koja će se ovaj tjedan baš u Zadru pripremati za predstojeće prvenstvo Europske unije u boksu za kadetkinje, juniorke i seniorke. Prvenstvo će se održati u mađarskom Keszthelyuu od 30. lipnja od 7. srpnja.

Pripreme u Zadru vodit će treneri Zlatne rukavice Mario Nikolić i Edi Milošević. Nakon zadarskih priprema boksačice ce do prvenstva imati još jedne zajedničke pripreme sa reprezentacijom Mađarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...