Bilić osobno daje 30 tisuća, a Kalmeta sa zamjenicima do 40 tisuća kuna

Prošao je i zadnji dan do kada su kandidati za načelnika, gradonačelnika i župana trebali objaviti procjenu iznosa koliko će potrošiti u izbornoj kampanji putem javnih medija ili web portala.

No, to je do sada, primjerice u Zadarskom listu objavilo troje kandidata: Ivan Baraba uz Biograda oglasio se s okvirnih 15 tisuća kuna donacije, Branko Ljubičić iz Nina za sad kreće u kampanju s pet tisuća kuna, dok je Višelsav Dokoza danas obznanio da će njegova kampanja koštati nula kuna. Te je zahvalio onima koji su ga željeli donirati, preporučivši da to daju u humanitarne svrhe.
U potrazi za objavom te informacije, usmenim putem smo kontaktirali kandidate za gradonačelnika Zadra.

Ivo Bilić nam je rekao kako će on osobno sudjelovati s 30 tisuća kuna, dok SDP za sada daje 100 tisuća kuna u kampanji za gradonačelnika.

Od Božidara Kalmeta doznajemo kako će on i kandidati za njegova zamjenika osobno sudjelovati s iznosom do 40 tisuća kuna. Podaci o tome koliko će biti iz donacija i samih stranaka trebali bi biti objavljeni na stranačkom portalu, ističe Kalmeta i dodaje kako će to biti znatno skromnije nego li prije.

Reno Sinovčić, nezavisni kandidat za gradonačelnika, kazao nam je kako ne može precizno reći kolika će biti potrošnja, jer ima još aktivnosti, no okvirno je rekao kako je to 150 tisuća kuna.
Kandidat za gradonačelnika Marko Pupić Bakrač, koji na izbore izlazi s Akcijom Mladih, kazao nam je kako je uplatio osobnih sredstava 4000 kuna te će uplatiti još ukoliko ako to bude potrebno.
– Kako vidite, mojih plakata po gradu baš i nema. Do sad sam uplatio 4000 kuna i to sam financirao osobnim sredstvima, a ako još bude potrebno uplatit ćemo do kraja kampanje. Sve je objavljeno na stranicama Akcije mladih, kazao je Pupić Bakrač dodajući kako su ipak više koncentrirani na listu, nego na gradonačelnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...