‘Bio bih glup kada ne bih priznao grešku’

Prva utakmica finala Kupa s Lokomotivom, u srijedu na Poljudu, za Hajduk je još jedna od ‘presudnih i odlučujućih’: u klubu ne skrivaju da žele titulu i da računaju na plasman u Europu preko ovog natjecanja, makar trener Igor Tudor ne odustaje ni od kvalifikacije preko prvenstva. Dinamovoj drugoj momčadi – kako u Splitu kolokvijalno nazivaju Lokomotivu – priznaje se kvaliteta igrača, no Hajduk je ipak Hajduk

Tudor se u najavi finala nije dao navući na provokaciju trenera Lokomotive Tomislava Ivkovića, koji je kazao da je priča o Hajduku kao velikom klubu ‘priča za malu djecu’.

Ne vjerujem da je mislio o veličini hajduka kao kluba, vjerujem da je govorio o stanju u ovom trenutku. Svi bismo voljeli da Hajduk ima jednog Zlatka Vujovića i da možemo kupiti još dobrih igrača, međutim to je sada nemoguće. Vjerojatno je mislio na kvalitetu sadašnje momčadi u odnosu na veličinu kluba, no mi imamo kvalitetu u svojim redovima i siguran sam da možemo odgovoriti Lokomotivi’, kazao je Tudor.

‘Atmosfera u momčadi je odlična, momcima sam naglasio da je ovo što se dogodilo protiv Splita iza nas i da se moramo okrenuti prema finalu, prazniku nogometa. Posebno sam im naglasio da se igraju dvije utakmice, da ne bi bilo opterećenja da se sve mora riješiti u prvoj’, dodao je Hajdukov trener. Lokomotivu je, kaže, pomno analizirao i smatra da je zasluženo na drugom mjestu na tablici, igraju lijep i tečan nogomet i dobar rezultat nije slučajnost.

‘Mi imamo svoje kvalitete, svoje adute i svoju publiku, uvjeren sam da će sve biti otvoreno do kraja druge utakmice’, kaže Tudor.

Neizravno je priznao svoju krivnju za loše prvo poluvrijeme protiv Splita. ‘Rekao sam igračima da preuzimam odgovornost za prvih 45 minuta te utakmice, jedno je gledati igrače s tribine, a drugo je upoznati se s njihovim karakteristikama. Sustav u prvih 45 minuta bio je preofanzivan, iako vjerujem da možemo tako igrati, ali uz puno rada i vježbe. Momci su u svakom slučaju dobili previše novih informacija, što je u tri dana možda utjecalo na njihovu glavu’, iskren je trener Hajduka.

Protiv Lokomotive se, dakle, ipak očekuje promjena koncepcije igre jer ‘bio bih glup kada ne bih priznao da neke novine nisu upalile’ – a u posljednjih nekoliko utakmica sezone Hajduku je prioritet ipak izvući maksimum rezultata. A o novom sustavu igre – od ljeta pa nadalje.

Za prvu utakmicu finala Kupa (srijeda, 19.30) ulaznice su već u prodaji, a vrijede i sezonske karte. Neće nastupiti Antonio Milić, koji je dobio upalu limfnih čvorova, ali vraćaju se napadači Antun Maglica i Tomislav Kiš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...